Potpisani ugovori o načinu realizacije plasmana dela proizvoda iz pogona novih tehnologija

Bez autora
Mar 21 2010

Predsednik Vlade AP Vojvodine, dr Bojan Pajtić, prof. dr Dragoslav Petrović, pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoji i direktori pogona novih tehnologija 11 privatnih preduzeća u Vojvodini, potpisali su ugovore o načinu realizacije obaveze o plasmanu dela proizvoda, koja proističe iz ugovora o sufinansiranju pogona za primenu novih tehnologija u AP Vojvodini zaključenih u toku 2009. godine. Reč je o ukupnoj investiciji od oko 740 miliona dinara od kojih je pokrajinska Vlada uložila gotovo trećinu sredstava, što iznosi 28,4 procenata čime je dat značajan podsticaj ukupnom razvoju naše privrede. Od pre četiri godine, kada je Vlada Vojvodine započela ovaj program, do sada otvoreno je 70 pogona, a ukupna vrednost tih pogona je oko 100 miliona evra, od kojih je preko dve milijarde dinara uložila pokrajina u te pogone. Ovaj program pokazao se kao dobar mehanizam podrške zbog čitavog niza pogodnosti od plasmana robe, odnosno otplate onih sredstava koja su uložena do otpisivanja sredstava na ime otvaranja novih radnih mesta.

Potpisani ugovori o načinu realizacije plasmana dela proizvoda iz pogona novih tehnologijaPredsednik Vlade AP Vojvodine, dr Bojan Pajtić, prof. dr Dragoslav Petrović, pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoji  i direktori pogona novih tehnologija 11 privatnih preduzeća  u Vojvodini, potpisali su ugovore o načinu realizacije obaveze o plasmanu dela proizvoda, koja proističe iz ugovora o sufinansiranju pogona za primenu novih tehnologija u AP Vojvodini zaključenih u toku 2009. godine.

Reč je o ukupnoj investiciji od oko 740 miliona dinara od kojih je pokrajinska Vlada uložila gotovo trećinu sredstava, što iznosi 28,4 procenata čime je dat značajan podsticaj ukupnom razvoju  naše privrede.

Od pre četiri godine, kada je Vlada Vojvodine započela ovaj program, do sada otvoreno je  70 pogona, a ukupna vrednost tih pogona je oko 100 miliona evra, od kojih je preko dve milijarde dinara uložila pokrajina u te pogone. Ovaj program pokazao se kao dobar mehanizam podrške zbog čitavog niza pogodnosti od plasmana robe, odnosno otplate onih sredstava koja su uložena do otpisivanja sredstava na ime otvaranja novih radnih mesta.  

Preduzeća potpisnici ugovora o načinu realizacije obaveze o plasmanu dela proizvoda iz pogona novih tehnologija potpisali su:   “Pro Mes” doo -Novi Bečej, “Jugoremedija” ad - Zrenjanin, “Fenix” doo - Novi Sad, “Medex K2” doo - Sombor , “Doža Đerđ” ad - Bačka Topola, “Energo Sistem” doo - Novi Sad, “Mohan” doo - Lokve, “Đovani Nord” doo - Jaša Tomić, “Maxvel” doo - Kula, “Nedim Produkt” doo - Banatski Sokolac i “Eko-Centar” doo - Pančevo.

Vlada AP Vojvodine je preko Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj u 2009. sufinansirala 11 novih pogona, a proizvodi pogona biće u vidu  donacija prosleđeni zdravstvenim ustanovama, ustanovama socijalne zaštite, školama i drugim ustanovama

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik