Potpisani Ugovori o rekonstrukciji kanalske mreže

Bez autora
Mar 22 2012

Ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Dušan Petrović potpisao je danas sa direktorima tri javna vodoprivredna preduzeća ugovore za projekat navodnjavanja koji podrazumeva rekonstrukciju 745 kilometara kanalske mreže. Ugovore su potpisali direktor “Srbijavoda” Nikola Marjanović, direktor “Voda Vojvodine” Atila Salvai i direktor “Beograd voda” Miloš Milovanović. Potpisivanje ovih ugovora predstavlja formalni početak realizacije velikog projekta navodnjavanja, čiji je cilj da pod sistemima za navodnjavanje bude 1,1 milion hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta umesto sadašnjih približno 100.000 hektara. Planirano je da projekat traje četiri godine, a u prvoj fazi biće očišćena kanalska mreža koja će omogućiti efikasnije navodnjavanje 63.000 hektara zemljišta.

Potpisani Ugovori o rekonstrukciji kanalske mrežeMinistar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Dušan Petrović potpisao je danas sa direktorima tri javna vodoprivredna preduzeća ugovore za projekat navodnjavanja koji podrazumeva rekonstrukciju 745 kilometara kanalske mreže.

Ugovore su potpisali direktor “Srbijavoda” Nikola Marjanović, direktor “Voda Vojvodine” Atila Salvai i direktor “Beograd voda” Miloš Milovanović.

Potpisivanje ovih ugovora predstavlja formalni početak realizacije velikog projekta navodnjavanja, čiji je cilj da pod sistemima za navodnjavanje bude 1,1 milion hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta umesto sadašnjih približno 100.000 hektara.

Kako je ministar Petrović naveo, planirano je da projekat traje četiri godine, a u prvoj fazi biće očišćena kanalska mreža koja će omogućiti efikasnije navodnjavanje 63.000 hektara zemljišta.

U budžetu za ovu godinu predviđena su sredstva u iznosu od pet milijardi dinara za investicije u navodnjavanje. Tri milijarde dinara potrebno je za čišćenje postojeće kanalske mreže na koju je naslonjeno najmanje 130.000 hektara obradivih površina, dok je dve milijarde dinara neophodno za pravljenje nove kanalske mreže.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik