Poziv domaćim firmama da učestvuju na sajmu “Mosbild 2013”

Bez autora
Aug 20 2012

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) uputila je danas poziv domaćim kompanijama da se prijave za učešće na sajmu građevinarstva i enterijera “Mosbild” koji će se održati u Moskvi od 2. do 5. aprila 2013. godine.“Mosbild” je najveći sajam građevine i opremanja u Rusiji i regionu, koji sa više od 145.000 kvadratnih metara ukupne površine i 100.000 posetilaca pripada grupi pet vodećih građevinskih sajmova na svetu.

Poziv domaćim firmama da učestvuju na sajmu “Mosbild 2013”Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) uputila je danas poziv domaćim kompanijama da se prijave za učešće na sajmu građevinarstva i enterijera “Mosbild” koji će se održati u Moskvi od 2. do 5. aprila 2013. godine.

“Mosbild” je najveći sajam građevine i opremanja u Rusiji i regionu, koji sa više od 145.000 kvadratnih metara ukupne površine i 100.000 posetilaca pripada grupi pet vodećih građevinskih sajmova na svetu.

Srbija će se naredne godine, na četvrtom nastupu na tom sajmu, predstaviti na nacionalnom štandu čija je ukupna površina 100 kvadratnih metara. Najveći deo nastupa firmi iz Srbije biće pokriven iz budžeta Srbije, odnosno biće plaćen zakup prostora, izgradnja i dizajn štanda, dok preduzeća plaćaju putne troškove za svoje predstavnike, troškove prevoza eksponata i participaciju u iznosu od 120.000 dinara.

Srbija je ove godine treći put učestvovala i, kako se podseća, dobila nagradu za pouzdanog partnera (Reliable Partner), dok su srpski izlagači ostvarili više od 500 kontakata. Od ovog broja, gotovo 20 odsto označeno je ozbiljnim kontaktima, pri čemu procenjeni izvoz u početnoj fazi iznosi više od četiri miliona evra, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik