Predstavnici MIPA-e i Privredne komore Milana potpisali sporazum

Bez autora
Mar 25 2012

Predsjednik Privredne komore Milana, Bruno Ermolli i direktor crnogorske Agencije za promociju investicija (MIPA), Petar Ivanović, potpisali su danas u Milanu sporazum o saradnji. Cilj sporazuma je jačanje saradnje u oblasti promovisanja investicionih potencijala i međusobnog povezivanja crnogorskih kompanija i potencijalnih investitora kroz programe Euro-mediteranskog razvojnog centra i Evropske investicone banke. Privredna komora Milana i MIPA će zajedno raditi na stvaranju uslova za razvoj, poslovnom povezivanju, kreiranju novih radnih mjesta i posebno se fokusirati na mlade ljude kroz programe podsticanja razvoja preduzetništva. Milano je ne samo vodeći finansijski i industrijski centar Italije, već i domaćin narednog EXPO-a koji će se održati 2015. godine, dok je Privredna komora Milana preuzela inicijativu u realizaciji zaključaka ministara Savjeta za ekonomske i finansijske poslove (ECOFIN) na prostoru Mediteranske unije.

Predstavnici MIPA-e i Privredne komore Milana potpisali sporazumPredsjednik Privredne komore Milana, Bruno Ermolli i direktor crnogorske Agencije za promociju investicija (MIPA), Petar Ivanović, potpisali su danas u Milanu sporazum o saradnji.

Iz MIPA-e je saopšteno da je cilj sporazuma jačanje saradnje u oblasti promovisanja investicionih potencijala i međusobnog povezivanja crnogorskih kompanija i potencijalnih investitora kroz programe Euro-mediteranskog razvojnog centra i Evropske investicone banke.

- Privredna komora Milana i MIPA će zajedno raditi na stvaranju uslova za razvoj, poslovnom povezivanju, kreiranju novih radnih mjesta i posebno se fokusirati na mlade ljude kroz programe podsticanja razvoja preduzetništva – navodi se u saopštenju.

- Milano je ne samo vodeći finansijski i industrijski centar Italije, već i domaćin narednog EXPO-a koji će se održati 2015. godine, dok je Privredna komora Milana preuzela inicijativu u realizaciji zaključaka ministara Savjeta za ekonomske i finansijske poslove (ECOFIN) na prostoru Mediteranske unije – rekao je Ivanović.

On je podsjetio da je MIPA punopravni član Asocijacije agencija za promociju stranih investicija Mediterana (ANIMA) od 2009. godine.

- Specijalna agencija Privredene komore Milana za međunarodne aktivnosti (Promos) je sredinom prošle godine dobila mandat od EIB-a da upravlja prvom fazom inicijativa Euro-mediteranskog razvojnog centra. Zadovoljni smo što smo danas potpisali Sporazum o međusobnoj saradnji sa MIPA-om – saopštio je Ermoli.

Kako su naveli iz MIPA-e, nakon uspješne prezentacije u Rimu u junu prošle godine, kojoj je prisustvovalo preko 150 italijanskih kompanija, od kojih je više od polovine već posjetilo Crnu Goru, potpisivanje sporazuma sa Promosom bila je prilika i za novo predstavljanje investicionih potencijala Crne Gore.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik