Pripreme za golf terene na Luštici

Bez autora
Jul 10 2012

Predsjednik opštine Tivat Miodrag Kankaraš, ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić i ambasador Švajcarske Ervin Hofer prvi su danas izveli udarce na novom golf vježbalištu „Luštica Divelopmenta" koje gradi egipatska kompanija „Oraskom". Izvršni direktor Luštica Developmenta Semjuel Mejer i predsjednik Geri Plejer Dizajna, Skot Ferel predstavili su danas novinarima projekat izgradnje profesionalnog golf terena sa 18 rupa koji će biti završen za četiri godine. Nakon toga je uz prigodan koktel svečano otvoreno vježbalište koji će biti prvi segment budućeg prvog golf igrališta u Crnoj Gori. Svečanom otvaranju „drajving rejndža" pored brojnih zvanica prisustvovali su i ambasadori Švajcarske i Njemačke, Ervin Hofer i Prius Fišer.

Pripreme za golf terene na LušticiPredsjednik opštine Tivat Miodrag Kankaraš, ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić i ambasador Švajcarske Ervin Hofer prvi su danas izveli udarce na novom golf vježbalištu „Luštica Divelopmenta" koje gradi egipatska kompanija „Oraskom".

Izvršni direktor Luštica Developmenta Semjuel Mejer i predsjednik Geri Plejer Dizajna, Skot Ferel predstavili su danas novinarima projekat izgradnje profesionalnog golf terena sa 18 rupa koji će biti završen za četiri godine.

Nakon toga je uz prigodan koktel svečano otvoreno vježbalište koji će biti prvi segment budućeg prvog golf igrališta u Crnoj Gori. Svečanom otvaranju „drajving rejndža" pored brojnih zvanica prisustvovali su i ambasadori Švajcarske i Njemačke, Ervin Hofer i Prius Fišer.

„Raduje činjenica da će jedan od najpoznatijih dizajnera golf terena u svijetu potpisati dizajn prvog golf terena u Crnoj Gori i to na Luštici. Svi znamo koliko je ovo dobar projekat, ali u isto vrijeme i zahtjevan makar u onom dijelu u kome govorimo o planiranju. Govorimo o održivom razvoju, energetskoj efikasnosti, hotelima visoke kategorije, a dobra je prilika i da govorimo dobrom dizajnu", rekao je ministar Sekulić.

„Ovdje sam prvi put prije dva mjeseca doveo predsjednika Kankaraša. Bilo je interesantno vidjeti ga kako prvi put gleda na grad iz druge perspektive. Što se tiče golf vježbališta i golf restorana ovo je dio elemenata koji smo uradili za ovo ljeto kako bi mogli da pokažemo ljudima šta je to što mi ovdje radimo. Došli ste putevima koji smo izgradili, a imamo jedan put koji vodi do mora, do buduće marine. Na nekoliko lokacija imamo platforme. I naš partner „Almara bič klab" omogućavaju da se lokaciji priđe sa vode", objasnio je novinarima i gostima Mejer.

Predsjednik Geri Plejer Dizajna, Skot Ferel je rekao da je ova kompanija svjetske golf legende iz Južne Afrike izgradila preko 300 golf terena širom svijeta na različitim lokacijama, ali da ne može zamisliti ljepšu lokaciju od ove.

„Ovdje imate sve. Imate lokaciju na vrhu brda, sa jedne strane vidite otvoreno more, sa druge zaliv. Sve je okruženo planinama. Uzbuđeni smo što smo uključeni u sve ovo. Danas zvanično otvaramo ovo vježbalište, a očekujemo da ću vas vidjeti ovdje i ubuduće. Da udahnemo život ovome našem sloganu koji kaže „Život kakav bi trebao biti", rekao je Ferel.

Kankaraš je na konferenciji za novinare istakao da je izgradnja golf terena karika koja nedostaje kako bi Tivat postao ekskluzivna turistička destinacija.

„Imali smo aerodrom, imamo marinu za mega jahte u poodmakloj fazi izgradnje, prvi hotel sa 5 zvjezdica, a karika koja nedostaje u toj priči je upravo golf igralište", rekao je Kankaraš, dodajući da će još jedan golf teren biti izgrađen u Tivtu.

Novinarima je prikazan i model apartmana budućeg turističkog kompleksa.

Iz „Luštica developmneta" najavljuju da će vježbalište i restoran raditi svakoga dana od devet sati do zalaska sunca. Iskusni golf profesionalac biće tokom cijele sezone na raspolaganju svim golferima koji žele da unaprijede svoju igru. Privatni časovi koštaju 20 eura za 30 minuta, odnosno 30 eura za 50 minuta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik