Projekat i dozvola, bez novca

Bez autora
Aug 29 2011

Opština Herceg Novi se nada se kreditu od Investicione razvojne banke, jer im je za rekonstrukciju glavne gradske ulice potrebno oko milion eura. Projekat i dozvolu imaju ali, nažalost, ne i novac. Predsjednik Opštine Dejan Mandić najavljuje i potpisivanje ugovora o izgradnji postrojenja za preradu otpadnih voda. I ova ljetnja sezona pokazala je da je saobraćaj u Herceg Novom gorući problem. Dio glavne gradske ulice je preuređen. U planu je dalja rekonstrukcija od Tople do hotela Plaže, ali sada jednosmjerna ulica neće biti proširena, jer je to neizvodljivo. Pitanje saobraćaja Herceg Novog je samo od sebe kompleksno. Potrebno je ulicu urediti da bude kao dio ulice od Hotela "Plaža" do bolnice. U ovom momentu oni ne žele da se skoncentrišu samo na krpljenje rupa već idu u potpunu rekonstrukciju. Tu neće dobiti prohodniju ulicu, dobiće samo uređenu ulicu. Projekat postoji, dozvola za izgradnju takođe, ali novca nema. Opština je već kreditno zadužena te će radovi ipak sačekati.

Projekat i dozvola, bez novcaOpština Herceg Novi se nada se kreditu od Investicione razvojne banke, jer im je za rekonstrukciju glavne gradske ulice potrebno oko milion eura. Projekat i dozvolu imaju ali, nažalost, ne i novac.

Predsjednik Opštine Dejan Mandić za Antenu M najavljuje i potpisivanje ugovora o izgradnji postrojenja za preradu otpadnih voda.

I ova ljetnja sezona pokazala je da je saobraćaj u Herceg Novom gorući problem. Dio glavne gradske ulice je preuređen. Mandić kaže da imaju u planu dalju rekonstrukciju od Tople do hotela Plaže, ali naglašava da sada jednosmjerna ulica neće biti proširena, jer je to neizvodljivo.

"Pitanje saobraćaja Herceg Novog je samo od sebe kompleksno. Potrebno je ulicu urediti da bude kao dio ulice od Hotela "Plaža" do bolnice. Mi u ovom momentu ne želimo da se skoncentrišemo samo na krpljenje rupa već idemo u potpunu rekonstrukciju. Mi tu nećemo dobiti prohodniju ulicu, dobićemo samo uređenu ulicu", objasnio je.

Projekat postoji, dozvola za izgradnju takođe, ali novca nema. Opština je već kreditno zadužena te će radovi ipak sačekati.

"Projekat imamo, dozvolu imamo, samo nam je potreban novac. Razgovarali smo sa Investicionom razvojnom bankom i oni su spremni da nam daju kredit i mi radimo na tome, a to bi nas koštalo oko milion eura. Sada smo u jednom drugom projektu jer smo blizu potpisivanja ugovora za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda pa sada banka preračunava naše kreditne obaveze", kazao je Mandić.

Ipak, turiste je ovog ljeta u novom ruhu dočekalo Šetalište 5 Danica, koje je rekonstruisalo JP Morsko dobro.

Jedino hercegnovsko šetalište sada je jedno od rijetkih na crnogorskom primorju koje služi isključivo svojoj svrsi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik