Projekti vredni 108 miliona dolara

Bez autora
Jul 10 2012

Ujedinjene nacije su tokom prošle godine sprovele niz projekata u Srbiji u vrednosti od više od 108 miliona dolara i ostvarile značajne rezultate u sve tri oblasti strateške saradnje - ojačano je dobro upravljanje, unapređen održivi razvoj i socijalna inkluzija, i povećana je regionalna stabilnost i saradnja.U toku prošle godine, UN su podržale Državnu revizorsku instituciju, a Kancelarija za javne nabavke je sertifikovala skoro 1.000 službenika, čime je dat doprinos odgovornosti, dobrom upravljanju i reformi javne administracije.

Projekti vredni 108 miliona dolaraUjedinjene nacije su tokom prošle godine sprovele niz projekata u Srbiji u vrednosti od više od 108 miliona dolara i ostvarile značajne rezultate u sve tri oblasti strateške saradnje - ojačano je dobro upravljanje, unapređen održivi razvoj i socijalna inkluzija, i povećana je regionalna stabilnost i saradnja, istaknuto je juče na predstavljanju godišnjeg izveštaja UN za Srbiju u Ministarstvu spoljnih poslova.

U toku prošle godine, UN su podržale Državnu revizorsku instituciju, a Kancelarija za javne nabavke je sertifikovala skoro 1.000 službenika, čime je dat doprinos odgovornosti, dobrom upravljanju i reformi javne administracije. Agencije UN su pomogle digitalizaciju stotina hiljada ličnih podataka i registraciju stotina pojedinaca koji nisu imali lične dokumente.

„Srbija je sve više izvor regionalne stabilnosti i saradnje“, zaključio je stalni koordinator UN u Srbiji Vilijam Infante. On je pohvalio Beograd što je postigao značajne rezultate u oblasti zaštite ljudskih prava, socijalne inkluzije i promovisanja regionalne stabilnosti. Infante je naglasio i značaj uključivanja žena u bezbednosne procese, što je bio i jedan od projekata sprovedenih u saradnji sa UN. Prema njegovim rečima, postoji mogućnost da UN ove godine u Srbiji sprovedu 50 odsto više programa nego u prethodnoj godini.

Predstavljanju godišnjeg izveštaja prisustvovao je i ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik