Put Vladimir - Sukobin do 11.7.

Bez autora
Jul 03 2012

Direktor Direkcije za saobraćaj Veselin Grbović i predstavnici lokalne samouprave Ulcinj obišli su gradilište puta Vladimir - Sukobin. Dionica puta Vladimir - Sukobin biće zabršena do 11. jula. Dužina rekonstruisanog puta je 6,5 kilometara, a vrijednost investicije je 2,9 miliona eura. Put je širok 6,4 metra, a na pojedinim dionicama i 8 metara, pa se komotno mogu mimoići šleperi. O značaju ovog puta najbolje govori podatak da je tokom prošle godine granični prelaz Sukobin prešlo 1,8 miliona turista a ove godine, kako sada stvari stoje, taj broj biće nadmašen. Ovim putem na crnogorsko primorje dolazi najveći broj turista sa Kosova, Makedonije i Albanije. Rekonstrukcija ovoga puta izuzetno je važna za turističku privredu i ekonomiju Crne Gore.

Put Vladimir - Sukobin do 11.7.Direktor Direkcije za saobraćaj Veselin Grbović i predstavnici lokalne samouprave Ulcinj obišli su gradilište puta Vladimir - Sukobin, prenosi Portal Analitika.

- Dionica puta Vladimir - Sukobin biće zabršena do 11. jula. Dužina rekonstruisanog puta je 6,5 kilometara, a vrijednost investicije je 2,9 miliona eura. Put je širok 6,4 metra, a na pojedinim dionicama i 8 metara, pa se komotno mogu mimoići šleperi, rekao je Grbović.

O značaju ovog puta najbolje govori podatak da je tokom prošle godine granični prelaz Sukobin prešlo 1,8 miliona turista a ove godine, kako sada stvari stoje, taj broj biće nadmašen. Ovim putem na crnogorsko primorje dolazi najveći broj turista sa Kosova, Makedonije i Albanije.

Potpredsjednik opštine Ulcinj Selim Resulbegović ocijenio je da je rekonstrukcija ovoga puta izuzetno važna za turističku privredu i ekonomiju Crne Gore.

- Ovim putem se uvezujemo u međunarodnu putnu mrežu, budući da je je kroz Albaniju napravljen autoput, i da smo na taj način povezani sa Kosovom, Makedoijom i Grčkom. Ugođaj voženja ovim putem je izuzetan jer turiste srijeće prelijepi zelenoliki krajolik i netaknuta priroda, naveo je Resulbegović.

Svetlana Janjević, inženjerka u Direkciji za saobraćaj ,objasnila je da je tokom rekonstrukcije napravljena moderna saobraćajnica od puta veoma loših karakteristika.

Širina kolovoza starog puta je bila svega četiri metra, a svi kanali su bili zatvoreni. Mostovi su bili uski, a ovom rekonstrukcijom svi propusti su zamijenjeni onim većeg profila, a 11 mostova je prošireno, navela je Janjević.

Izvođač radova je podgorička kompanija "Bemax".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik