Rast broja japanskih investitora u Srbiji

Bez autora
Sep 27 2022

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić priredila je u Tokiju večeru za japanske privrednike čije kompanije posluju u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što u našoj zemlji raste broj investitora iz Japana.

Brnabić, koja je danas u Tokiju prisustvovala ceremoniji državne sahrane bivšeg premijera Japana Šinza Abea, želela je da čuje od japanskih privrednika šta još naša država može da uradi kako bi oni dodatno unapredili svoje poslovanje u Srbiji.

Radujemo se što se u Srbiji povećava broj japanskih investitora,  posebno u poslednje tri godine. Japanski investitori su jedni od najkonzervativnijih i kada jednom dođu u neku zemlju, drugi ih u tome prate, navela je premijerka.

Ona je ukazala na to da je pokojni bivši japanski premijer Šinzo Abe bio veliki prijatelj Srbije i da je 2018. godine sa privrednim delegacijom posetio našu zemlju.

Premijerka je nazdravila za prijateljstvo Srbije i Japana, uz zahvalnost privrednicima te zemlje što veruju u Srbiju.

Večeri su prisustvovali predsednik "Toyo Tire Corporation" Takaši Šimizu, predsednik "Yazaki Corporation" Riku Jazaki, predsednik Upravnog odbora "Japan Tobacco" Mucuo Ivai, predsednik kompanije "Minth Japan" Tomojuki Jamada, Sofi Čin iz "Minth Group", izvršni direktor "Automotive Division", dela "Toyota Tsusho Corporation" Šigeru Harada, kao i Rikija Ivase, generalni menadžer odseka za globalnu prodaju "Toyota Tsusho Corporation".

Takođe, večeri su prisustvovali i izvršni potpredsednik "Mitsubishi Corporation" Kijotaka Kikući, kao i jedan od potpredsednika NIDEC Grupe Đunićiro Nagajama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik