Realizacija projekata u okviru Akcionog plana za mlade u Vojvodini

Bez autora
Mar 25 2012

U Sali za sednice pokrajinske Skupštine održana potpisani su ugovori za projekte odabrane na Konkursu za realizaciju Akcionog plana politike za mlade u AP Vojvodini, koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu. Projekti, odabrani na konkursu sekretarijata, biće realizovani u okviru drugog ciklusa Akcionog plana za mlade u APV 2011 - 2014. Od ukupno 450 projekata koliko ih je prispelo na konkurs, ugovori o realizaciji potpisani su za 124 projekta, koji su u skladu sa propozicijama konkursa i principima Akcionog plana raspoređeni u devet oblasti: Obrazovanje mladih, Zapošljavanje mladih, zdravlje mladih, kultura i slobodno vreme mladih, mobilnost i informisanje, zaštita životne sredine i održivi razvoj, socijalna politika prema mladima, aktivno uključivanje u društvo - izgradnja civilnog društva i volonterizam, kao i nova oblast, koja se po prvi put pojavljuje: bezbednost mladih.

Realizacija projekata u okviru Akcionog plana za mlade u VojvodiniU Sali za sednice pokrajinske Skupštine održana potpisani su ugovori za projekte odabrane na Konkursu za realizaciju Akcionog plana politike za mlade u AP Vojvodini, koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Projekti, odabrani na konkursu sekretarijata, biće realizovani u okviru drugog ciklusa Akcionog plana za mlade u APV 2011 - 2014. Od ukupno 450 projekata koliko ih je prispelo na konkurs, ugovori o realizaciji potpisani su za 124 projekta, koji su u skladu sa propozicijama konkursa i principima Akcionog plana raspoređeni u devet oblasti: Obrazovanje mladih, Zapošljavanje mladih, zdravlje mladih, kultura i slobodno vreme mladih, mobilnost i informisanje, zaštita životne sredine i održivi razvoj, socijalna politika prema mladima, aktivno uključivanje u društvo - izgradnja civilnog društva i volonterizam, kao i nova oblast, koja se po prvi put pojavljuje: bezbednost mladih.

Nova oblast treba da promoviše nenasilje, afirmiše sigurnost u školama odnosno mirno rešavanje konflikata i osposobi mlade za konstruktivnu, partnersku komunikaciju i izbegavanje nasilja u svim oblastima društvenog života.

Akcioni plan za mlade u APV postao je model za mnoga kasnija dokumenta na svim nivoima i strateške odluke u oblasti rada sa mladima, aktivizma, volonterizma, permanentnog obrazovanja i usavršavanja mladih, rada nevladinih i civilnih omladinskih udruženja.

Akcioni plan 2011 - 2014 nastavlja da na strateški način podržava temeljne potrebe generacija koje će promeniti naše okruženje i svet oko sebe, kroz najkvalitetniji okvir kakav predstavljaju i već realizovani projekti kao i oni čija će primena uskoro početi. Prvi korak na tom putu bilo je ono što je upravo sekretarijat započeo, mladi nisu tretirani kao problem već kao nepresušni rezervoar aktivizma, znanja, ideja i sposobnosti, neograničenog kapaciteta. Takav pristup je pokazao svu snagu organizacija mladih i njihovu sposobnost ne samo da kreiraju visokokvalitetne projekte nego da postanu oni koji će već kroz nekoliko godina donositi sve najvažnije odluke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik