Rekonstrukcija mlekare PIK Pešter

Bez autora
May 29 2011

Rekonstrukcija objekta mlekare PIK „Pešter“ trebalo bi da počne za desetak dana, a početak rada planiran je za april naredne godine. Vrednost projekta je pet miliona evra, a po 50 odsto sredstava obezbediće osnivači mlekare, sjenički Poljoprivredno-industrijski kombinat, i dobanovačko preduzeće „Agro“. Kapaciteti objekta biće 30.000 litara sirovog mleka u jednoj smeni. Od toga će se dnevno proizvoditi 6.000 kilograma najkvalitetnijeg feta sira. Osim toga, u rekonstruisanoj mlekari posao će dobiti 45 novih radnika, a otvaraju se i veće mogućnosti za otkup mleka od poljoprivrednih proizvođača sa tog područja. Većinski vlasnik Đuro Obradović je obećao da će PIK „Pešter“ za pet godina postati jedan od najjačih kombinata ne samo u Srbiji već i na Balkanu.

Rekonstrukcija mlekare PIK PešterRekonstrukcija objekta mlekare PIK „Pešter“ trebalo bi da počne za desetak dana, a početak rada planiran je za april naredne godine.

Vrednost projekta je pet miliona evra, a po 50 odsto sredstava obezbediće osnivači mlekare, sjenički Poljoprivredno-industrijski kombinat, i dobanovačko preduzeće „Agro“.

Kapaciteti objekta biće 30.000 litara sirovog mleka u jednoj smeni. Od toga će se dnevno proizvoditi 6.000 kilograma najkvalitetnijeg feta sira - rečeno je na prezentaciji projekta rekonstrukcije mlekare.

Osim toga, u rekonstruisanoj mlekari posao će dobiti 45 novih radnika, a otvaraju se i veće mogućnosti za otkup mleka od poljoprivrednih proizvođača sa tog područja. Većinski vlasnik Đuro Obradović je obećao da će PIK „Pešter“ za pet godina postati jedan od najjačih kombinata ne samo u Srbiji već i na Balkanu.

Podršku realizaciji ovog projekta dali su Ambasada Kanade u Srbiji i Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja. PIK „Pešter“, nekadašnji sjenički gigant, većinskog vlasnika je dobio pre nepunih šest godina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik