Rešavanje problema vodosnabdevanja u šest opština

Bez autora
Apr 04 2012

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije Nebojša Ćirić i direktor kancelarije Nemačke razvojne banke (KFW) u Srbiji Jirgen Velšof potpisali su danas ugovor o finansiranju druge faze programa "Vodosnabdevanja i kanalizacije u opštinama srednje veličine u Srbiji". Ugovor se odnosi na još šest gradova na jugu Srbije i to na Leskovac, Vranje, Pirot, Aleksinac, Jagodinu i Trstenik. U ime opština ugovore su potpisali i njihovi gradonačelnici i direktori komunalnih preduzeća za vodovod i kanalizaciju. Ukupna vrednost potpisanog ugovora je 25 miliona evra. Od ukupne vrednosti ugovora, 17,5 miliona evra predstavlja kredit koji je Republika Srbija uspela da dobije po izuzetno povoljnim uslovima, a preostalih 7,5 miliona evra predstavlja donaciju Nemačke razvojne banke. Ovaj program, koji je finansiran od Vlade SR Nemačke i Nemačke razvojne banke (KFW), trenutno obuhvata ukupno 13 opština i krenuće sa realizacijom u junu ove godine.

Rešavanje problema vodosnabdevanja u šest opštinaMinistar ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije Nebojša Ćirić i direktor kancelarije Nemačke razvojne banke (KFW) u Srbiji Jirgen Velšof potpisali su danas ugovor o finansiranju druge faze programa "Vodosnabdevanja i kanalizacije u opštinama srednje veličine u Srbiji".

Ugovor se odnosi na još šest gradova na jugu Srbije i to na Leskovac, Vranje, Pirot, Aleksinac, Jagodinu i Trstenik.

U ime opština ugovore su potpisali i njihovi gradonačelnici i direktori komunalnih preduzeća za vodovod i kanalizaciju.

Ukupna vrednost potpisanog ugovora je 25 miliona evra. Od ukupne vrednosti ugovora, 17,5 miliona evra predstavlja kredit koji je Republika Srbija uspela da dobije po izuzetno povoljnim uslovima, a preostalih 7,5 miliona evra predstavlja donaciju Nemačke razvojne banke.

Ovaj program, koji je finansiran od Vlade SR Nemačke i Nemačke razvojne banke (KFW), trenutno obuhvata ukupno 13 opština i krenuće sa realizacijom u junu ove godine.

Realizacija ovog programa znatno će doprineti razvoju infrastrukture i ravnomernijem razvoju svih delova Srbije, što će dalje omogućiti bolji kvalitet života ljudi u tim regionima.

Ministar Ćirić danas je naglasio da su u pripremi i programi 3 i 4 koji će obuhvatiti dodatnih osam opština za vodosnabdevanje i tri dodatne opštine za kanalizaciju i čija će ukupna vrednost iznositi približno 90 miliona evra.
Nemačka je od 2001. godine kroz razne projekte, obezbedila podršku Srbiji u iznosu od 1,2 milijarde evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik