Rudna renta „krpi“ infrastrukturu

Bez autora
Mar 16 2011

Gradska uprava i predstavnici Odbora rudne rente u Zrenjaninu potpisali ugovore o raspodeli 52 miliona dinara s predstavnicima sedam mesnih zajednica, koje su na konkursu grada dobile zeleno svetlo za svoje projekte. Reč je o MZ na čijoj teritoriji se nalaze naftna i gasna nalazišta NIS-a i koja najviše trpe oštećenja prilikom eksploatacije. Poslednjih godina raspodela se vrši preko grada, što je pojednostavljena procedura i mesnim zajednicama je sada lakše kada podnose svoje projekte i zahteve. Ove godine deo sredstava od rudne rente biće upotrebljen za sanaciju štete nastale od viška atmosferske vode u Elemiru. Elemir i Melenci će rešavati problem kanalizacije, a slično je i u ostalim MZ.

Rudna renta „krpi“ infrastrukturuGradska uprava i predstavnici Odbora rudne rente u Zrenjaninu potpisali ugovore o raspodeli 52 miliona dinara s predstavnicima sedam mesnih zajednica, koje su na konkursu grada dobile zeleno svetlo za svoje projekte.

Reč je o MZ na čijoj teritoriji se nalaze naftna i gasna nalazišta NIS-a i koja najviše trpe oštećenja prilikom eksploatacije.

- Poslednjih godina raspodela se vrši preko grada, što je pojednostavljena procedura i mesnim zajednicama je sada lakše kada podnose svoje projekte i zahteve. Ove godine deo sredstava od rudne rente biće upotrebljen za sanaciju štete nastale od viška atmosferske vode u Elemiru, istakao je gradonačelnik Mileta Mihajlov.

Kako se moglo čuti, Elemir i Melenci će rešavati problem kanalizacije, a slično je i u ostalim MZ. Kako je precizirano, najviše sredstava odlazi u Melence i Elemir, po 18 miliona dinara. Po rečima Pere Pilipovića, predsednika Odbora rudne rente u Zrenjaninu, NIS je četiri puta povećao obim eksploatacije, tako da se može očekivati da u gradski budžet naredne godine bude uplaćeno 100 miliona dinara. Ovim sredstvima grad Zrenjanin i naselja u opštini mogla bi da reše goruće infrastrukturne probleme.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik