Saradnja gradova i opština Srbije i Baden Virtemberga

Bez autora
Oct 07 2012

Ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Verica Kalanović razgovarala je u petak sa delegacijom gradonačelnika iz nemačke pokrajine Baden Virtemberg o mogućnosti za uspostavljanje partnerstva i saradnje između gradova i opština Srbije i Nemačke.Delegaciju od 24 gradonačelnika predvodio je predsedavajući EU Odbora Bundestaga Ginter Krihbaum, a na sastanku su razmenjena iskustva o funkcionisanju lokalnih samouprava.

Konkretizovati saradnju gradova i opština Srbije i Baden VirtembergaMinistar regionalnog razvoja i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Verica Kalanović razgovarala je u petak sa delegacijom gradonačelnika iz nemačke pokrajine Baden Virtemberg o mogućnosti za uspostavljanje partnerstva i saradnje između gradova i opština Srbije i Nemačke.

U saopštenju Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave navodi se da je delegaciju od 24 gradonačelnika predvodio predsedavajući EU Odbora Bundestaga Ginter Krihbaum i dodaje da su na sastanku razmenjena iskustva o funkcionisanju lokalnih samouprava.

Kalanović je odnos Srbije i Nemačke ocenila kao iskreno prijateljstvo i partnerstvo i istakla da današnja poseta produbljuje mogućnosti za konkretizaciju saradnje i sklapanje partnerstva između srpskih gradova i gradova Baden Virtemberga.

Ona je napomenula da Srbija sa pokrajinom Baden Virtemberg ima poseban vid institucionalne saradnje kroz Mešovitu komisiju i da je jedan od inicijatora formiranja takve saradnje upravo Krihbaum.

Prema njenim rečima, Srbija još samo sa nemačkom pokrajinom Bavarska ima ovakav vid institucionalizovane saradnje.

Ovaj okvir u narednom periodu moramo što bolje da iskoristimo u cilju stvaranja temelja za čvršću i konkretniju saradnju gradova i opština, naglasila je ona i dodala da je delegacija gradonačelnika iz Nemačke uputila poziv našim opštinama za posetu.

Posetu delegacije gradonačelnika iz nemačke pokrajine Baden Virtemberg organizovalo je Srpsko-nemačko društvo, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik