Saradnja Niša i Soluna

Bez autora
Sep 15 2011

Grad Niš postaće prvi grad u Srbiji sa kojim će Solun potpisati sporazum o partnerstvu. Cilj ovog partnerstva biće privredni razvoj južne Srbije i severne Grčke i dovođenje grčkih investitora u Srbiju, odnosno investitora iz Srbije u Grčku. Gradonačelnik Niša, Miloš Simonović, u narednih nedelju dana sa gradonačelnikom Soluna razmeniće pismo o namerama za potpisivanje sporazuma o partnerstvu. U gradskim skupštinama potrebno je ispuniti određenu proceduru, kako bi do kraja godine sporazum bio potpisan. Odmah nakon potpisivanja sporazuma o bratimljenju, koje se očekuje do kraja ove godine, biće formirane radne grupe za nekoliko sektora, koje će imati zadatak da definišu projekte i konkretne okvire saradnje. Gradonačelnik Soluna, Janis Butaris, istakao je da je glavni razlog bratimljenja to što Niš ima veoma dugu tradiciju i istoriju, a istorija tog grada povezana je sa istorijom Soluna.

Saradnja Niša i SolunaGrad Niš postaće prvi grad u Srbiji sa kojim će Solun potpisati sporazum o partnerstvu.

Cilj ovog partnerstva biće privredni razvoj južne Srbije i severne Grčke i dovođenje grčkih investitora u Srbiju, odnosno investitora iz Srbije u Grčku.

Gradonačelnik Niša, Miloš Simonović, u narednih nedelju dana sa gradonačelnikom Soluna razmeniće pismo o namerama za potpisivanje sporazuma o partnerstvu. U gradskim skupštinama potrebno je ispuniti određenu proceduru, kako bi do kraja godine sporazum bio potpisan. Odmah nakon potpisivanja sporazuma o bratimljenju, koje se očekuje do kraja ove godine, biće formirane radne grupe za nekoliko sektora, koje će imati zadatak da definišu  projekte i konkretne okvire saradnje.

Gradonačelnik Soluna, Janis Butaris, istakao je da je glavni razlog bratimljenja to što Niš ima veoma dugu tradiciju i istoriju, a istorija tog grada povezana je sa istorijom Soluna. Žitelji Soluna i Niša dele  zajedničko kulturno nasleđe i prošlost, a ubuduće deliće i probleme i zajednički pronalaziti rešenja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik