Saradnja Vojvodine i Bretanje

Bez autora
Jun 12 2011

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić predvodi delegaciju pokrajinske vlade u višednevnoj poseti francuskoj pokrajini Bretanji. Bretanja je područje poznato po stočarstvu, pa će njena iskustva pomoći Vojvodini da, uz ratarstvo, brže napreduje i na tom polju. Pajtić je rekao je da se sa francuskim kolegama dogovorio o saradnji sajmova dveju pokrajina i privlačenju francuskih investitora u Vojvodinu. Privredna komora Bretanje će im pomoći u dovođenju njihovih privrednika. Tako će se omogućiti ulaganja, pa tako i nova radna mesta. U Vojvodinu su francuski investitori uložili više od pola milijarde evra, a u našoj severnoj pokrajini deluje trinaest velikih kompanija iz ove zemlje. Dogovoreno je da se udruže potencijali, i razmene iskustva, kao i zajedničko prijavljivanje na projekte pred EU.

Saradnja Vojvodine i BretanjeVojvođanska delegacija predvođena predsednikom pokrajine Bojanom Pajtićem boravi u poseti francuskoj pokrajini Bretanji. Sa francuskim kolegama dogovorili smo se o privlačenju francuskih investitora u Vojvodinu, istakao Pajtić.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić predvodi delegaciju pokrajinske vlade u višednevnoj poseti francuskoj pokrajini Bretanji.

Bretanja je područje poznato po stočarstvu, pa će njena iskustva pomoći Vojvodini da, uz ratarstvo, brže napreduje i na tom polju.

Pajtić je rekao je da se sa francuskim kolegama dogovorio o saradnji sajmova dveju pokrajina i privlačenju francuskih investitora u Vojvodinu.

"Privredna komora Bretanje će nam pomoći u dovođenju njihovih privrednika. Tako ćemo omogućiti ulaganja, pa tako i nova radna mesta", istakao je predsednik vojvođanske vlade.

U Vojvodinu su francuski investitori uložili više od pola milijarde evra, a u našoj severnoj pokrajini deluje trinaest velikih kompanija iz ove zemlje.

"Dogovorili smo se o udruživanju potencijala, i razmeni iskustava, kao i zajedničkom prijavljivanju na projekte pred EU", rekao je Pajtić.

Uz dogovor o saradnji u oblasti poljoprivrede i visokog obrazovanja pokrajina Bretanja će biti neka vrsta pokrovitelja naše kancelarije u Briselu - preneti i sa nama podeliti kontakte, znanja i poslovna iskustva iz svoje kancelarije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik