Sledeće godine počinje izgradnje regionalnih puteva

Bez autora
Sep 18 2011

Potpredsednik Vlade Republike Srbije za privredni i regionalni razvoj Verica Kalanović najavila je da bi iduće godine mogla da započne izgradnja regionalnih puteva na relacijama Pojate - Preljina, Ruma - Šabac, Paraćin - Zaječar i Kragujevac - Batočina. Autoput Pojate - Preljina, poznat i pod nazivom "Moravski koridor", u dužini od 107 kilometara, gde živi oko pola miliona stanovnika, spojiće Ćićevac, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak.Veoma je značajna i izgradnja modernog puta od Rume do Šapca, u kome postoji trenutno najveća industrijska zona u Srbiji sa velikim potencijalom.

Sledeće godine počinje izgradnje regionalnih putevaPotpredsednik Vlade Republike Srbije za privredni i regionalni razvoj Verica Kalanović najavila je da bi iduće godine mogla da započne izgradnja regionalnih puteva na relacijama Pojate - Preljina, Ruma - Šabac, Paraćin - Zaječar i Kragujevac - Batočina.

Autoput Pojate - Preljina, poznat i pod nazivom "Moravski koridor", u dužini od 107 kilometara, gde živi oko pola miliona stanovnika, spojiće Ćićevac, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak.

Prema njenim rečima, veoma je značajna i izgradnja modernog puta od Rume do Šapca, u kome postoji trenutno najveća industrijska zona u Srbiji sa velikim potencijalom.

Takođe, značajna je i izgradnja puteva od Paraćina do Zaječara i od Batočine do Kragujevca. Izgradnja autoputa Batočina – Kragujevac predstavlja i obavezu Srbije prema "Fiatu" u Kragujevcu, koji će sledeće godine započeti serijsku proizvodnju.

Kalanović je izjavila da je od Pojata do Preljine planirana izgradnja klasičnog autoputa, dok je na pravcima Paraćin - Zaječar, od Rume do Šapca, kao i od Kragujevca do Batočine, planirana brza saobraćajnica sa po dve trake.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik