Slovenija zainteresovana za intenziviranje ulaganja u Srbiji

Bez autora
Oct 07 2012

Ministar finansija i privrede u Vladi Republike Srbije Mlađan Dinkić razgovarao je u petak sa ministrom za ekonomski razvoj i tehnologiju u Vladi Republike Slovenije Radovanom Žerjavom o bilateralnoj saradnji i potencijalima za nova ulaganja te zemlje u Srbiji. Dinkić i Žerjav su tokom sastanka najavili i mogućnost zajedničkih ulaganja na trećim tržištima. Žerjav je iskazao zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Srbijom i uslovima investiranja u našoj zemlji. Slovenija je zainteresovana za intenziviranje ulaganja u oblastima drvne i prehrambene industrije, poljoprivrede i energetike. Slovenija je do sada u Srbiju uložila više od milijardu i po evra. Najznačajnija ulaganja te zemlje beleže se u finansijskom sektoru, oblasti osiguranja, prehrambene industrije i građevinarstva.

Slovenija zainteresovana za intenziviranje ulaganja u SrbijiMinistar finansija i privrede u Vladi Republike Srbije Mlađan Dinkić razgovarao je u petak sa ministrom za ekonomski razvoj i tehnologiju u Vladi Republike Slovenije Radovanom Žerjavom o bilateralnoj saradnji i potencijalima za nova ulaganja te zemlje u Srbiji.

Dinkić i Žerjav su tokom sastanka najavili i mogućnost zajedničkih ulaganja na trećim tržištima.

Žerjav je iskazao zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Srbijom i uslovima investiranja u našoj zemlji.

On je naglasio da je Slovenija zainteresovana za intenziviranje ulaganja u oblastima drvne i prehrambene industrije, poljoprivrede i energetike.

Slovenija je do sada u Srbiju uložila više od milijardu i po evra. Najznačajnija ulaganja te zemlje beleže se u finansijskom sektoru, oblasti osiguranja, prehrambene industrije i građevinarstva, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija i privrede.

Žerjav je u petak razgovarao i sa potpredsednikom Vlade Republike Srbije i ministarom spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasimom Ljajićem o jačanju privrednih odnosa i povećanju obima robne razmene i investicija dveju zemalja.

Ljajić i Žerjav su ocenili da postoji veliki prostor za intenziviranje bilateralnih ekonomskih odnosa u prehrambenoj, drvnoj, auto i vojnoj industriji, u kojima postoji mogućnost formiranja zajedničkih klastera i nastupa ka trećim tržištima.

Oni su, takođe, ukazali na potrebu organizovanja poslovnog foruma privrednika Srbije i Slovenije na kome bi trebalo da budu razmatrani modaliteti saradnje u pomenutim granama, ali i drugim oblastima za koje postoji zainteresovanost privrednika, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik