Slovenske železnice preuzele Fersped

Bez autora
Oct 16 2012

Slovenske su železnice (SŽ) na aukciji u petak kupile 48,45-postotni udio u logističkoj tvrtci Fersped i time postale njen 97,19-postotni vlasnik. SŽ ovom investicijom širi svoju djelatnost na područje dodatnih logističkih usluga. Ako pri preuzimanju tvrtke nije bilo konkurenata, SŽ je za udio platio manje od milijun eura. Preuzimanjem Ferspeda SŽ je dobio svoju špedicijsku tvrtku koja obećava sinergiju u poslovanju. Za početak će biti potrebna sanacija tvrtke jer je ona, usprkos godišnjim prihodima od 23 milijuna eura, zadnje tri godine poslovala s gubitkom.

Slovenske železnice preuzele FerspedSlovenske su železnice (SŽ) na aukciji u petak kupile 48,45-postotni udio u logističkoj tvrtci Fersped i time postale njen 97,19-postotni vlasnik.

SŽ ovom investicijom širi svoju djelatnost na područje dodatnih logističkih usluga. Ako pri preuzimanju tvrtke nije bilo konkurenata, SŽ je za udio platio manje od milijun eura.

Preuzimanjem Ferspeda SŽ je dobio svoju špedicijsku tvrtku koja obećava sinergiju u poslovanju. Za početak će biti potrebna sanacija tvrtke jer je ona, usprkos godišnjim prihodima od 23 milijuna eura, zadnje tri godine poslovala s gubitkom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik