Sprovođenje projekata za razvoj nedovoljno razvijenih područja

Bez autora
Jan 31 2012

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Sulejman Ugljanin i generalni direktor Instituta "Kirilo Savić" Miroljub Jevtić potpisali su danas Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja i ovog instituta. Ovim sporazumom biće uspostavljena saradnja na poslovima organizovanja i sprovođenja istraživanja, sa ciljem da se identifikuju projekti od značaja za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja. Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja i Institut "Kirilo Savić" zajednički će raditi na pripremi i realizaciji investicionih projekata iz oblasti zaštite životne sredine, prečišćavanja otpadnih voda, vodosnabdevanja, kao i drugih projekata od značaja za održivi razvoj. Cilj ove kancelarije je ekonomija zasnovana na znanju, a Vlada Srbije je pronašla tim stručnjaka koji su sposobni da sve ideje i potrebe nerazvijenih opština pretoče u dobre projekte. Tim projektima i lokalne zajednice moći će da ostvaruju sredstva iz pretpristupnih fondova EU.

Sprovođenje projekata za razvoj nedovoljno razvijenih područjaMinistar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Sulejman Ugljanin i generalni direktor Instituta "Kirilo Savić" Miroljub Jevtić potpisali su danas Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja i ovog instituta.

Ovim sporazumom biće uspostavljena saradnja na poslovima organizovanja i sprovođenja istraživanja, sa ciljem da se identifikuju projekti od značaja za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja i Institut "Kirilo Savić" zajednički će raditi na pripremi i realizaciji investicionih projekata iz oblasti zaštite životne sredine, prečišćavanja otpadnih voda, vodosnabdevanja, kao i drugih projekata od značaja za održivi razvoj. Cilj ove kancelarije je ekonomija zasnovana na znanju, a Vlada Srbije je pronašla tim stručnjaka koji su sposobni da sve ideje i potrebe nerazvijenih opština pretoče u dobre projekte. Tim projektima i lokalne zajednice moći će da ostvaruju sredstva iz pretpristupnih fondova EU.

Institut "Kirilo Savić" na tržištu Srbije je prisutan već 57 godina i Vlada se odlučila za saradnju sa njim jer raspolaže sa dovoljno kadrovskih potencijala, među kojima su osam doktora nauka, 12 doktoranata i 120 inženjera i istraživača.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik