Srbija dobar ambijent za ulaganja investitora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata

Bez autora
Oct 18 2012

Delegacija Vlade Republike Srbije, koju predvode prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, sastala se danas u Abu Dabiju sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom. Teme razgovora bile su saradnja u oblasti odbrane i unapređenje ekonomskih odnosa dveju zemalja. Članovi delegacija razgovarali su o mogućnostima plasmana srpskog oružja i municije Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kao i o zajedničkim projektima za razvoj i proizvodnju raketnih sistema i supersoničnih trenažnih aviona. Vučić je uputio poziv šeiku Muhamedu da poseti Srbiju, što je on prihvatio i najavio posetu početkom januara naredne godine.

Srbija dobar ambijent za ulaganja investitora iz Ujedinjenih Arapskih EmirataDelegacija Vlade Republike Srbije, koju predvode prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, sastala se danas u Abu Dabiju sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom.

Teme razgovora bile su saradnja u oblasti odbrane i unapređenje ekonomskih odnosa dveju zemalja.

Članovi delegacija razgovarali su o mogućnostima plasmana srpskog oružja i municije Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kao i o zajedničkim projektima za razvoj i proizvodnju raketnih sistema i supersoničnih trenažnih aviona.

Vučić je uputio poziv šeiku Muhamedu da poseti Srbiju, što je on prihvatio i najavio posetu početkom januara naredne godine.

Dinkić je u razgovoru izneo predlog zajedničkog ulaganja u oblasti poljoprivrede i agroindustrije, sa posebnim akcentom na uvođenju velikih sistema za navodnjavanje na teritoriji Republike Srbije.

Ministar je istakao da Srbija predstavlja dobar ambijent za ulaganja investitora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ujedinjeni Arapski Emirati danas su, posle Katara, najbogatija arapska zemlja sa jednim od najvećih BDP-a na svetu.

Spoljna politika Ujedinjenih Arapskih Emirata i razvoj odnosa i saradnje na spoljnopolitičkom planu direktno su povezani sa ekonomskom politikom zemlje i razvojem trgovinskih veza, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik