Srbija prvi pik investitorima

Bez autora
Jun 09 2011

Srbija je prva investiciona destinacija Slovenije. Slovenija je u Srbiji jedan od daleko najvećih stranih investitora. Ovde radi oko 1.300 slovenačkih kompanija, a slovenačke firme investirale su u Srbiji do sada blizu dve milijarde evra i zapošljavaju oko 25.000 ljudi. Slovenija "polako izlazi iz recesije" i za prva četiri meseca ove godine Slovenija beleži porast izvoza za oko 28 odsto, a izvoz u Srbiju ove godine povećan je za 37 odsto u odnosu na isti 2010. godine. Ekonomski rast u Sloveniji vratio se na oko dva odsto i sigurno je da je slovenačka ekonomija itekako zainteresovana za dalju saradnju sa Srbijom. Ambasada Slovenije aktivno je uključena u proces investiranja i veoma zainteresovana da sazna mogućnosti i potencijale različitih sredina u Srbiji koji bi mogli biti interesantni za slovenačke investitore.

Srbija prvi pik investitorimaSlovenački ambasador u Srbiji Franc But kaže da je "Srbija prva investiciona destinacija Slovenije".

"Slovenija je u Srbiji jedan od daleko najvećih stranih investitora. Ovde radi oko 1.300 slovenačkih kompanija, a slovenačke firme investirale su u Srbiji do sada blizu dve milijarde evra i zapošljavaju oko 25.000 ljudi", rekao je ambasador But.

On je rekao da Slovenija "polako izlazi iz recesije" i dodao da za prva četiri meseca ove godine Slovenija beleži porast izvoza za oko 28 odsto, kao i da je izvoz u Srbiju ove godine povećan za 37 odsto u odnosu na isti 2010. godine.

"Ekonomski rast u Sloveniji vratio se na oko dva odsto i siguran sam da je slovenačka ekonomija itekako zainteresovana za dalju saradnju sa Srbijom", izjavio je But.

On je rekao da je ambasada Slovenije aktivno uključena u proces investiranja i veoma zainteresovana da sazna mogućnosti i potencijale različitih sredina u Srbiji koji bi mogli biti interesantni za slovenačke investitore.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik