Srbija u 2011. godini prva u regiji po stranim investicijama

Bez autora
Jun 09 2011

U posljednjoj analizi za centralnu i istočnu Evropu eksperti Bečkog instituta za ekonomske studije procenju da bi strana ulaganja u Srbiju u 2011. godini mogla iznositi oko 1.5 milijardi evra. Eksperti Instituta svoje procene zasnivaju na očekivanoj prodaji "Telekoma Srbija". U Hrvatskoj se očekuje dvostruko više stranih ulaganja nego prošle godine. Predviđa se da će ulaganja stranih investitora doseći sumu od milijarde evra. Strani investitori su podjenako zainteresovani za Crnu Goru i Albaniju, te se strana ulaganja u ove dve zemlje procenjuju na po 600 miliona evra. Makedonija i BiH su najmanje interesantne strancima. Makedonija bi mogla privući do 200 miliona stranih investicija, a Bosna i Hercegovina oko 100 miliona evra.

Srbija u 2011. godini prva u regiji po stranim investicijamaU posljednjoj analizi za centralnu i istočnu Evropu eksperti Bečkog instituta za ekonomske studije procenju da bi strana ulaganja u Srbiju u 2011. godini mogla iznositi oko 1.5 milijardi evra.

Eksperti Instituta svoje procene zasnivaju na očekivanoj prodaji "Telekoma Srbija".

U Hrvatskoj se očekuje dvostruko više stranih ulaganja nego prošle godine. Predviđa se da će ulaganja stranih investitora doseći sumu od milijarde evra.

Strani investitori su podjenako zainteresovani za Crnu Goru i Albaniju, te se strana ulaganja u ove dve zemlje procenjuju na po 600 miliona evra.

Makedonija i BiH su najmanje interesantne strancima. Makedonija bi mogla privući do 200 miliona stranih investicija, a Bosna i Hercegovina oko 100 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik