Strana ulaganja 178,8 miliona

Bez autora
Aug 30 2011

Za šest mjese­ci ove godine neto strane di­rektne investicije su iznosile 178,8 miliona eura. Ovogodišnja ulaganja za pola godine manja su čak za 44,7 odsto nego u istom periodu prošle godine. Ukupan priliv stranih direk­tnih investicija iznosio je 226,8 miliona eura od čega su vla­snička ulaganja bila 157,8 mili­ona eura. Priliv u formi interkompanijskog duga iznosio je 56,6 miliona eura. U strukturi vlasničkih ulaganja, najveći priliv ostvaren je po osnovu investicija u preduzeća i banke 86,2 miliona eura, dok su ulaganja u nekretnine iznosila 71,6 miliona eura. Priliv novca po osnovu povla­čenja sredstava rezidenata investiranih u inostranstvu izno­sio je 12,5 miliona eura. Ukupan odliv stranih direk­tnih investicija u posmatranom periodu iznosio je 48 mili­ona eura ili 15,7 odsto manje nego u 2010. godini. Četrnaest miliona eura se odnosilo na ulaganja rezidenata u ino­stranstvu, dokje odliv po osno­vu povlačenja sredstava inve­stiranih u domaće banke i preduzeća bio 34 miliona eura.

Strana ulaganja 178,8 milionaZa šest mjese­ci ove godine neto strane di­rektne investicije su iznosile 178,8 miliona eura, pokazuju preliminarni podaci Central­ne banke.

Ovogodišnja ulaganja za pola godine manja su čak za 44,7 odsto nego u istom periodu prošle godine.

"Ukupan priliv stranih direk­tnih investicija iznosio je 226,8 miliona eura od čega su vla­snička ulaganja bila 157,8 mili­ona eura. Priliv u formi interkompanijskog duga iznosio je 56,6 miliona eura. U strukturi vlasničkih ulaganja, najveći priliv ostvaren je po osnovu investicija u preduzeća i banke 86,2 miliona eura, dok su ulaganja u nekretnine iznosila 71,6 miliona eura", objašnjeno je u izvještaju CBCG.

Priliv novca po osnovu povla­čenja sredstava rezidenata investiranih u inostranstvu izno­sio je 12,5 miliona eura.

- Ukupan odliv stranih direk­tnih investicija u posmatranom periodu iznosio je 48 mili­ona eura ili 15,7 odsto manje nego u 2010. godini. Četrnaest miliona eura se odnosilo na ulaganja rezidenata u ino­stranstvu, dokje odliv po osno­vu povlačenja sredstava inve­stiranih u domaće banke i preduzeća bio 34 miliona eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik