Tender vrijedan 4,5 miliona

Bez autora
Oct 10 2012

Javno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" raspisalo je tender za izgradnju neophodne infrastrukture za završetak projekta vodosnabdijevanja područja gradskih opština Golubovci i Tuzi, procijenjene vrijednosti u iznosu od 4,3 miliona eura. Sredstva za ovaj projekat odobrila je Evropska investiciona banka EIB. Tender se odnosi na 13 partija, od kojih je najznačajnija rezervoar „Orlovina" i dio magistralnog cjevovoda preko Vukovačkog mosta. Ukupna dužina cjevovoda koji će se raditi je oko 65 kilometara. Ovim projektom predviđeno je da kompletno područje Zete bude pokriveno vodovodnom mrežom, i da na taj način bude finalizovano vodosnabdijevanje gradskih opština Golubovci i Tuzi. Projekat vodosnabdijevanja područja Zete i Malesije počeo je 2004. godine, a svoj puni intenzitet dobio je od 2006. do 2011. godine tokom kojih je građen vodovodni sistem.

Tender vrijedan 4,5 milionaJavno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" raspisalo je tender za izgradnju neophodne infrastrukture za završetak projekta vodosnabdijevanja područja gradskih opština Golubovci i Tuzi, procijenjene vrijednosti u iznosu od 4,3 miliona eura.

Iz PG biroa je saopšteno da je sredstva za ovaj projekat odobrila Evropska investiciona banka EIB.

Tender se odnosi na 13 partija, od kojih je najznačajnija rezervoar „Orlovina" i dio magistralnog cjevovoda preko Vukovačkog mosta. Ukupna dužina cjevovoda koji će se raditi je oko 65 kilometara.

"Ovim projektom predviđeno je da kompletno područje Zete bude pokriveno vodovodnom mrežom, i da na taj način bude finalizovano vodosnabdijevanje gradskih opština Golubovci i Tuzi", navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da je projekat vodosnabdijevanja područja Zete i Malesije počeo 2004. godine, a svoj puni intenzitet dobio je od 2006. do 2011. godine tokom kojih je građen vodovodni sistem.

Krajnji cilj je uvezivaje vodovodnih sistema dvaju gradskih opština u jedinstveni sistem Glavnog grada Podgorice, odnosno omogućavanje priključenja 22.000 potrošača na sistem organizovanog vodosnabdijevanja.

Od 2006. godine do danas Glavni grad je uložio oko 8,5 miliona eura na području GO Golubovci i Tuzi, od čega je na području GO Golubovci investirano četiri, a na području Tuzi 4,5 miliona eura.

Pored ovog tendera velike vrijednosti, koji je raspisalo Javno preduzeće „Vodovod i kanalizacija", preduzeće „Deponija" tokom sledeće nedjelje raspisaće tender procijenjene vrijednosti dva miliona eura.

Riječ je o ponavljanju međunarodnog tendera za projektovanje i izgradnju postrojenja za tretman ocjednih voda na deponiji „Livade".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik