U Jastrebarskom niče veliki logistički centar

Bez autora
Aug 31 2011

U prvom kvartalu sljedeće godine planira se završetak prve faze gradnje Immoparka Zagreb, koji će biti među najvećim logističkim centrima u Hrvatskoj, a gradi se u poslovnoj zoni Čabdin u Jastrebarskom. Riječ je o greenfield-investiciji vrijednoj 55 milijuna eura, a centar bi trebao biti dovršen kroz dvije godine. Immopark Zagreb, koji je udaljen 24 kilometra od metropole, imat će više od 66.000 četvornih metara skladišnog, proizvodnog i uredskog prostora. Cijeli projekt financira Erste Group Immorent u Hrvatskoj, projekte i nadzor obavlja tvrtka Niva Inženjering iz Zagreba, a glavni izvođač radova je tvrtka Zagorje Tehnobeton iz Varaždina. Završetkom logističkog centra, najavljuju investitori, omogućit će se otvaranje stotinjak radnih mjesta. Lokacija na kojoj se gradi centar je optimalna, jer je u neposrednoj blizini autocesta A1, kao i kolosijek za budući vagonski prijevoz.

U Jastrebarskom niče veliki logistički centarU prvom kvartalu sljedeće godine planira se završetak prve faze gradnje Immoparka Zagreb, koji će biti među najvećim logističkim centrima u Hrvatskoj, a gradi se u poslovnoj zoni Čabdin u Jastrebarskom.

Riječ je o greenfield-investiciji vrijednoj 55 milijuna eura, a centar bi trebao biti dovršen kroz dvije godine, najavili su u srijedu na susretu s novinarima predstavnici Erste Group Investmenta, tvrtke Niva i Grada Jastrebarskog.

Immopark Zagreb, koji je udaljen 24 kilometra od metropole, imat će više od 66.000 četvornih metara skladišnog, proizvodnog i uredskog prostora. Cijeli projekt financira Erste Group Immorent u Hrvatskoj, projekte i nadzor obavlja tvrtka Niva Inženjering iz Zagreba, a glavni izvođač radova je tvrtka Zagorje Tehnobeton iz Varaždina. Završetkom logističkog centra, najavljuju investitori, omogućit će se otvaranje stotinjak radnih mjesta.

Predsjednik Uprave Erste Group Immorenta u Hrvatskoj Tomislav Matija Varga ističe da je lokacija na kojoj se gradi centar optimalna, jer je u neposrednoj blizini autocesta A1, kao i kolosijek za budući vagonski prijevoz. Inače, u Hrvatskoj je do sada sagrađeno oko 760.000 četvornih metara skladišnog prostora od čega je oko 150.000 četvornih metara sagrađeno tijekom 2009. i 2010. godine, kaže Varga, napomenuvši da u središnjoj i istočnoj Europi ima upola manje skladišnog prostora nego u zemljama zapadne Europe.

»U Hrvatskoj smo u zadnjih desetak godina financirali gradnju oko 70 objekata, a riječ je o investicijama od ukupno pola milijarde eura«, zaključio je Varga.

Predsjednik Nadzornog odbora Nive Nikica Valentić naglasio je da s Erste Immorent Groupom godinama surađuju na razvoju ovakvih i sličnih projekata. Što se tiče Immoparka, radovi su već naveliko u tijeku, tako da će svečano polaganje temeljnoga kamena u srijedu biti samo simbolično.

»Perspektiva Hrvatske, a poglavito zemljopisno - prometna pozicija Jastrebarskog, između središnje Europe i riječke luke, je u povezivanju raznih oblika prometa - od željezničkog i cestovnog do vodnog i morskog, tako da se tu otvaraju mogućnosti proširenja ovog logističkog centra u najveći distribucijsko-logistički centar u Hrvatskoj«, zaključio je Valentić.

Gospodarska zona u Jastrebarskom najbolje je opremljena komunalnom infrastrukturom u Zagrebačkoj županiji i kao takva može prihvatiti ovakve, ali i još značajnije investicije, napomenuo je gradonačelnik Jastrebarskog Mihael Zmajlović. Značajno je, dodao je, što će se tom investicijom otvoriti nova radna mjesta. Pritom je napomenuo da je Grad u zadnjih pet godina uložio 10 milijuna kuna u infrastrukturu za gospodarsku zonu, a samo lani i godinu ranije 3,7 milijuna kuna, što je stvorilo preduvjete da takva investicija može krenuti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik