U Surčinu počela gradnja doma zdravlja

Bez autora
Mar 01 2012

Izgradnja prvog doma zdravlja na teritoriji opštine Surčin počela je danas. Izgradnju finansira grad Beograd, a opština Surčin je u protekle dve i po godine pripremila sve za gradnju doma zdravlja, otkupljena je parcela na kom se objekat gradi, pripremljeno je zemljište, izrađeni su idejni i glavni projekat, nabavljene su lokacijska i građevinska dozvola. Objekat će biti završen do Nove godine, premda je rok za izgradnju 12 meseci. Dom zdravlja površine 4.500 kvadratnih metara biće smešten u dve zgrade, a 50.000 stanovnika Surčina dobiće objekat od životnog značaja koji će, pored svih medicinskih sadržaja, biti potpuno infrastrukturno zaokružen izgradnjom apoteke, parkinga, puta i skloništa. Domu zdravlja moći će da se priđe sa tri strane, a imaće i sopstvenu trafostanicu.

U Surčinu počela gradnja doma zdravljaIzgradnja prvog doma zdravlja na teritoriji opštine Surčin počela je danas. 

Izgradnju finansira grad Beograd, a opština Surčin je u protekle dve i po godine pripremila sve za gradnju doma zdravlja, otkupljena je parcela na kom se objekat gradi, pripremljeno je zemljište, izrađeni su idejni i glavni projekat, nabavljene su lokacijska i građevinska dozvola.

Kako je najavljeno, objekat će biti završen do Nove godine, premda je rok za izgradnju 12 meseci.

Dom zdravlja površine 4.500 kvadratnih metara biće smešten u dve zgrade, a 50.000 stanovnika Surčina dobiće objekat od životnog značaja koji će, pored svih medicinskih sadržaja, biti potpuno infrastrukturno zaokružen izgradnjom apoteke, parkinga, puta i skloništa. Domu zdravlja moći će da se priđe sa tri strane, a imaće i sopstvenu trafostanicu.

U novom domu zdravlja predviđene su službe za zdravstvenu zaštitu odraslih sa kućnim lečenjem, zdravstvenu zaštitu dece, zdravstvenu zaštitu žena, polivalentna patronažna služba, stomatološka služba, laboratorijska i rendgen dijagnostika i specijalističke službe: interna medicina, oftalmologija, ORL, psihijatrija, fizikalna medicina i rehabilitacija. U objektu je opredeljen i prostor za stanicu Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć i apoteku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik