Ugovor o izgradnji cjevovoda

Bez autora
Sep 18 2011

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić potpisao je u Mariji Bistrici ugovor s općinskim načelnikom Stjepanom Muhekom o financiranju izgradnje magistralnog cjevovoda Podgorje Bistričko vodosprem Zagorskog vodovoda. Riječ je o projektu vrijednom nešto manje od 3 milijuna kuna, koji 80 posto sufinancira resorno ministarstvo, a preostali dio općina. Potpredsjednik Pankretić najavio je velika komunalna ulaganja u Hrvatskoj u idućih 12 godina, a koja proizlaze iz nacrta Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji. Marijabistrički vodovod jedan je od zadnjih projekata u Hrvatskoj koji se fianancira pomoću sredstava iz programa EIB II te da slijedi korištenje sredstava iz EIB III, i to oko 400 milijuna kuna koji će uglavnom biti namijenjeni za izgradnju novih dječjih vrtića i umirovljeničkih domova.

Ugovor o izgradnji cjevovodaPotpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić potpisao je u Mariji Bistrici ugovor s općinskim načelnikom Stjepanom Muhekom o financiranju izgradnje magistralnog cjevovoda Podgorje Bistričko vodosprem Zagorskog vodovoda.

Riječ je o projektu vrijednom nešto manje od 3 milijuna kuna, koji 80 posto sufinancira resorno ministarstvo, a preostali dio općina.

Potpredsjednik Pankretić najavio je velika komunalna ulaganja u Hrvatskoj u idućih 12 godina, a koja proizlaze iz nacrta Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji.

Dodao je da je marijabistrički vodovod jedan od zadnjih projekata u Hrvatskoj koji se fianancira pomoću sredstava iz programa EIB II te da slijedi korištenje sredstava iz EIB III, i to oko 400 milijuna kuna koji će uglavnom biti namijenjeni za izgradnju novih dječjih vrtića i umirovljeničkih domova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik