Ugovor za projekat postrojenja Trebješica

Bez autora
Oct 09 2012

Predstavnik Evropske Komisije Crne Gore, Georg Vajsner i engleske firme Ove Arup & Partners International LTD iz Londona, Sergej Nabokov potpisali su danas ugovor vrijednosti 138.180,00 eura za izradu Studije izvodljivosti i Elaborata o zaštiti životne sredine za implementaciju projekta „Demontaža postojećeg, nabavka i ugradnja novog elektrovučnog postrojenja Trebješica". Završetak Studije izvodljivosti za ovaj projekat koji se realizuje u sklopu rekonstrukcije i rehabilitacije željezničke pruge Vrbnica-Bar, očekuje se za četri mjeseca, tj u prvoj polovini februara naredne godine. Projekat se finansira u okviru saradnje Delegacije Evropske Komisije Crne Gore i Željezničke infrastrukture, bespovratnim sredstvima u okviru nacionalne komponente IPA 2011.

Ugovor za projekat postrojenja TrebješicaPredstavnik Evropske Komisije Crne Gore, Georg Vajsner i engleske firme Ove Arup & Partners International LTD iz Londona, Sergej Nabokov potpisali su danas ugovor vrijednosti 138.180,00 eura za izradu Studije izvodljivosti i Elaborata o zaštiti životne sredine za implementaciju projekta „Demontaža postojećeg, nabavka i ugradnja novog elektrovučnog postrojenja Trebješica", saopšteno je iz Željeznice Crne Gore.

Završetak Studije izvodljivosti za ovaj projekat koji se realizuje u sklopu rekonstrukcije i rehabilitacije željezničke pruge Vrbnica-Bar, očekuje se za četri mjeseca, tj u prvoj polovini februara naredne godine. Projekat se finansira u okviru saradnje Delegacije Evropske Komisije Crne Gore i Željezničke infrastrukture, bespovratnim sredstvima u okviru nacionalne komponente IPA 2011.

Nakon završetka Studije, kako je navedeno, Projektom je predviđena izrada tehničke dokumentacije koja će, u narednom periodu, biti pripremljena u skladu sa FIDIC žutom knjigom-sistem „ključ u ruke".

Za izvođenje radova za novo elketrovučno postrojenje, Željezničkoj Infrastrukturi Crne Gore obezbijeđena su bespovrartna sredstva od strane Evropske Komisije, u vrijednosti od 3,1 milon eura iz sredstava IPA III komponente koja se odnosi na infrastrukturne projekte.

Instalacijom novog elektrovučnog postrojenja obezbijediće se redovno napajanje kontaktne mreže električnom energijom na sjeveru Crne Gore, što će omogućiti veći obim saobraćaja na pruzi, smanjen broj prekida u odvijanju željezničkog saobraćaja, kao i dostizanje standarda u poštovanju ekoloških propisa i normi iz oblasti zaštite životne sredine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik