Ugovor za put Petrovac-Bar

Bez autora
Aug 31 2011

Direkcija za saobraćaj Crne Gore i podgorička firma Bemaks /Bemax/ potpisale su danas ugovor o rekonstrukciji puta Petrovac-Bar, vrijedan 3,2 miliona eura. Ugovor je u ime investitora potpisao direktor Direkcije za saobraćaj, Veselin Grbović, a u ime izvođača radova, direktor Bemaksa, Veselin Kovačević. Radovi bi trebalo da počnu 15. septembra. Radi se o dionici dugoj dva kilometra, od Žukotrlice do Bara, za šta je iz kapitalnog budžeta Direkcije izdvojeno dva miliona EUR, dok će preostalih 1,2 miliona EUR obezbijediti Opština Bar. Posao bi trebalo da bude završen u roku od šest mjeseci. Kovačević, čija je firma izgradila i drugi nadvožnjak u Baru, kazao je da je zadovoljan što ponovo radi u ovom gradu, kao i da ima dobru saradnju sa stručnim timom Opštine. Tokom naredne godine gužve na ovoj dionici biće smanjene.

Ugovor za put Petrovac-BarDirekcija za saobraćaj Crne Gore i podgorička firma Bemaks /Bemax/ potpisale su danas ugovor o rekonstrukciji puta Petrovac-Bar, vrijedan 3,2 miliona eura.

Ugovor je u ime investitora potpisao direktor Direkcije za saobraćaj, Veselin Grbović, a u ime izvođača radova, direktor Bemaksa, Veselin Kovačević.

Radovi bi trebalo da počnu 15. septembra.

Grbović je kazao da se radi o dionici dugoj dva kilometra, od Žukotrlice do Bara, za šta je iz kapitalnog budžeta Direkcije izdvojeno dva miliona EUR, dok će preostalih 1,2 miliona EUR obezbijediti Opština Bar.

On smatra da će posao biti završen u roku od šest mjeseci.

Kovačević, čija je firma izgradila i drugi nadvožnjak u Baru, kazao je da je zadovoljan što ponovo radi u ovom gradu, kao i da ima dobru saradnju sa stručnim timom Opštine.

Predsjednik Opštine Bar, Žarko Pavićević, rekao je da će tokom naredne godine gužve na ovoj dionici biti smanjene.

Pavićević je dodao da su predviđene i dvije pasarele, na Žukotrlici i u Sutomoru, a planirana su i tri kružna toka- kod Mimoze, mosta Željeznice i prema Ilinu.

On očekuje da će ova saobraćajnica biti tehnički pripremljena i puštena u saobraćaj do maja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik