Uskoro počinje realizacija projekata modernizacije železnice

Bez autora
Oct 22 2012

Ministar saobraćaja u Vladi Republike Srbije Milutin Mrkonjić najavio je danas da će uskoro početi realizacija projekata modernizacije Železnica Srbije, koji se finansiraju iz ruskog kredita u ukupnoj vrednosti od 800 miliona dolara. Na tih 800 miliona dolara dodaje se i 15 posto učešća Srbije. Reč je o projektima modernizacije pruge Beograd - Pančevo i Beograd - Bar, kao i modernizacije i izgradnje šest deonica pruge na Koridoru 10 u dužini od 110 kilometara. Srbija će kupiti između deset i 20 ruskih vozova za šta je opredeljeno približno 100 miliona dolara, a u planu je i skora izgradnja pruge Valjevo - Loznica. Prvo će, najkasnije za mesec i po, početi realizacija projekta koji se odnosi na prugu Beograd - Pančevo. Na radovima će biti angažovana pre svega domaća preduzeća, a posao će dobiti naši građevinari i mašinci, dok će se tamo gde to ne bude bilo moguće raditi u kooperaciji sa ruskim kompanijama.

Uskoro počinje realizacija projekata modernizacije železniceMinistar saobraćaja u Vladi Republike Srbije Milutin Mrkonjić najavio je danas da će uskoro početi realizacija projekata modernizacije Železnica Srbije, koji se finansiraju iz ruskog kredita u ukupnoj vrednosti od 800 miliona dolara.

Mrkonjić je u izjavi za Tanjug nakon sastanka sa delegacijom Ruske železnice naveo da se na tih 800 miliona dolara dodaje i 15 posto učešća Srbije, i istakao da je reč o projektima modernizacije pruge Beograd - Pančevo i Beograd - Bar, kao i modernizacije i izgradnje šest deonica pruge na Koridoru 10 u dužini od 110 kilometara.

Ministar je saopštio da će Srbija kupiti između deset i 20 ruskih vozova za šta je opredeljeno približno 100 miliona dolara, i dodao da je u planu i skora izgradnja pruge Valjevo - Loznica.

Prema njegovim rečima, prvo će, najkasnije za mesec i po, početi realizacija projekta koji se odnosi na prugu Beograd - Pančevo.

Mrkonjić je istakao da će na radovima biti angažovana pre svega domaća preduzeća i da će posao dobiti naši građevinari i mašinci, dok će se tamo gde to ne bude bilo moguće raditi u kooperaciji sa ruskim kompanijama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik