Vilusi – Petrovići prije roka

Bez autora
Aug 21 2012

Direktor direkcije za saobraćaj Veselin Grbović rekao je da će dionica od 10 km puta Vilusi – Vraćenovići, odnosno dio Vilusi – Petrovići, biti završena ranije nego što je to predviđeno ugovorom krajem oktobra. Vrijednost investicije je 3,4 miliona eura i radovi se izvode kvalitetno. Postojeći put je bio veoma uzak oko 4 m a sada je dobijen jedan kvalitetan regionalni putni pravac. Ovih 10 km očekuje se da će se završiti ranije nego što je to planirano po ugovoru krajem oktobra. Izvođač radova je nikšićka firma „Mehanizacija i programat", a nadzor vrši firma „Građevniski nadzor" iz Podgorice. To je veoma značajna saobraćajnica za opštinu jer zapadni dio opštine dobija jedan moderan i kvalitetan koridor.

Vilusi – Petrovići prije rokaDirektor direkcije za saobraćaj Veselin Grbović rekao je da će dionica od 10 km puta Vilusi – Vraćenovići, odnosno dio Vilusi – Petrovići, biti završena ranije nego što je to predviđeno ugovorom krajem oktobra.

 - Vrijednost investicije je 3,4 miliona eura i radovi se izvode kvalitetno. Postojeći put je bio veoma uzak oko 4 m a sada je dobijen jedan kvalitetan regionalni putni pravac. Ovih 10 km očekujemo da ćemo završiti ranije nego što je to planirano po ugovoru krajem oktobra. Izvođač radova je nikšićka firma „Mehanizacija i programat" a nadzor vrši firma „Građevniski nadzor" iz Podgorice – rekao je Grbović prilikom obilaska radova na rekonstrukciji puta.

Pored Grbovića radove su obšli i predsjednik opštine Nikšić Nebojša Radojičić kao i predstavnik izvođača radova firme „Mehanizacija i programat" Dušan Đurović.

Radojičić je rakao da je to veoma značajna saobraćajnica za opštinu jer, kako je naveo, zapadni dio opštine dobija jedan moderan i kvalitetan koridor.

- Meni je zadovoljstvo što je na takav način odrađano ovih 10 kilometara puta. Pohvalio bih invstitora Direkciju za saobraćaj i firmu „Mehaizacija i programat" koji zaista na ovom putu rade ne žaleći sebe. Mislim da ćemo vrlo bzo dobiti ono što je trebalo ovom kraju a to je da se poveže Bileće sa Nikšićem jednom modernom saobraćajnicom.

Mislim da, s obzirom na, frekvenciju saobraćaja na putu Nikšić – Risan, to za našu opštinu značiti mnogo kako u razvoju tako i u samom tranzitu – kazao je Radojičić.

Predstavnik izvođača radova Dušan Đurović izjavio je da su na gradilištu regionalnog puta Vilusi – Petrovići završeni svi grubi radovi, iskop materijala i objekti predviđeni projektom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik