Wacker Neuson gradi novu fabriku u Kragujevcu

Bez autora
May 18 2022

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić izjavila je prilikom obeležavanja jubileja kompanije „Wacker Neuson Kragujevac“, da ova kompanija predstavlja odličan primer poslovanja, koji srpsku privredu čini još uspešnijom i jačom.

Kisić je podsetila na to da je ovo preduzeće, koje u Srbiji posluje 15 godina, od početka rada do danas udvostručilo broj zaposlenih, naglasivši da je to put kojim želimo da Srbija ide, a to podrazumeva dolazak novih investitora, otvaranje novih radnih mesta i povećanje stope zaposlenosti.

Ministarka je navela da je ova kompanija, koja se bavi proizvodnjom građevinskih mašina i celokupne mašinske opreme za tu industriju, izuzetan primer i kada je u pitanju povećanje proizvodnog kapaciteta i uključivanje osetljivih i najranjivijih grupa na tržištu rada.

Ona je ukazala i na doprinos ove kompanije u zapošljavanju pripadnika romske populacije, kao i u edukaciji kadrova, budući da je pionir dualnog obrazovanja u Kragujevcu.

Prema njenim rečima, u poslednjih godinu dana stopa nezaposlenosti u Kragujevcu smanjena je za 15 odsto, dok je od početka godine, zaključno sa današnjim danom, evidentirano 3.226 slučajeva zapošljavanja.

Direktor kompanije Branko Ilić istakao je da pomenuta kompanija svoj rast i razvoj duguje zaposlenima, pre svega majstorima zavarivačima i odličnim inženjerima i drugim stručnjacima, kao i uverenju grupe „Wacker Neuson“ u održivost i budućnost investiranja u Srbiju i Kragujevac.

Ministarka je sa rukovodstvom kompanije i gradonačelnikom Kragujevca Nikolom Dašićem obišla gradilište nove fabrike „Wacker Neuson“, čija je izgradnja počela u februaru.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik