Za bolje snabdijevanje vodom 33 miliona KM

Bez autora
Oct 10 2012

Tender za projekat izgradnje vodovodne mreže u novogradskim naseljima Poljavnice, Ravnice i Vodičevo, vrijednosti 3,3 miliona KM, otvoren je juče, a radovi bi trebalo da počnu na proljeće. Novi Grad je prva opština koja je došla do ove faze realizacije od 24 opštine uključene u projekat “Vodovod i kanalizacija Republike Srpske”. Novi Grad u okviru projekta Vlade je dobio ukupno 8,8 miliona KM za pet odvojenih projekata koji će biti realizovani u ovoj opštini tokom tri godine. Planirana su još četiri projekta - uspostavljanje novog izvorišta Mlakve, rekonstrukcija gradske vodovodne mreže, uspostavljanje kanalizacionog sistema sa prečistačem u naselju Svodna i primarna vodovodna mreža u pravcu Rudice-Rakani-Blatna, a 50 odsto novca za ovaj projekat Vlada RS je obezbijedila iz kredita Evropske banke, a 50 odsto su sredstva evropskih fondova.

Za bolje snabdijevanje vodom 33 miliona KMTender za projekat izgradnje vodovodne mreže u novogradskim naseljima Poljavnice, Ravnice i Vodičevo, vrijednosti 3,3 miliona KM, otvoren je juče, a radovi bi trebalo da počnu na proljeće, javile su agencije.

Novi Grad je prva opština koja je došla do ove faze realizacije od 24 opštine uključene u projekat “Vodovod i kanalizacija Republike Srpske”, javile su agencije.

Koordinator projekta Biljana Risojević rekla je da je Novi Grad u okviru projekta Vlade dobio ukupno 8,8 miliona KM za pet odvojenih projekata koji će biti realizovani u ovoj opštini tokom tri godine.

- Planirana su još četiri projekta - uspostavljanje novog izvorišta Mlakve, rekonstrukcija gradske vodovodne mreže, uspostavljanje kanalizacionog sistema sa prečistačem u naselju Svodna i primarna vodovodna mreža u pravcu Rudice-Rakani-Blatna - rekla je Risojevićeva i dodala da je 50 odsto novca za ovaj projekat Vlada RS obezbijedila iz kredita Evropske banke, a 50 odsto su sredstva evropskih fondova.

Načelnik opštine Novi Grad Snježana Rajilić očekuje da će radovi početi najkasnije na proljeće sljedeće godine.

- Posije dvije godine posla na pripremi ovog projekta, krenućemo u realizaciju. Nadam se da će stanovnici vodu dobiti prije ljetnjih vrućina i početka sušne sezone - rekla je Rajilićeva i dodala da će Komisija otvoriti prispjele ponude, a za 30 dana dati i prijedlog izvođača.

Tendersku dokumentaciju juče je preuzelo deset preduzeća, a na tender je dostavljeno pet ponuda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik