Za razvojne projekte do 200 miliona eura

Bez autora
Jan 04 2011

Italijanski operator prenosnog sistema Terna biće strateški partner Crnogorskom elektroprenosnom sistemu i pomoći mu da postane moderno organizovana i efikasno vođena kompanija koja ima ambiciju da u narednih pet godina investira između 150 i 200 miliona eura u razvojne projekte. Iz Crnogorskog elektroprenosnog sistema saopštili su da će ove godine početi izgradnju podmorskog kabla prema Italiji i prateće infrastrukture u prenosnoj mreži Crne Gore, kao produkta strateškog partnerstva sa Ternom. Predstavnici crnogorske vlade, CES i Terne potpisali su krajem novembra sporazum o uspostavljanju podmorske interkonekcije između Crne Gore i Italije, koji predviđa kupoprodaju akcija između CES-a i Terne. Akcionari CES-a trebalo bi na Skupštini 12. januara da razmatraju odluku o povećanju kapitala.

Za razvojne projekte do 200 miliona euraItalijanski operator prenosnog sistema Terna biće strateški partner Crnogorskom elektroprenosnom sistemu i pomoći mu da postane moderno organizovana i efikasno vođena kompanija koja ima ambiciju da u narednih pet godina investira između 150 i 200 miliona eura u razvojne projekte.

Iz Crnogorskog elektroprenosnog sistema saopštili su da će ove godine početi izgradnju podmorskog kabla prema Italiji i prateće infrastrukture u prenosnoj mreži Crne Gore, kao produkta strateškog partnerstva sa Ternom.

Podmorski kabal

Predstavnici crnogorske vlade, CES i Terne potpisali su krajem novembra sporazum o uspostavljanju podmorske interkonekcije između Crne Gore i Italije, koji predviđa kupoprodaju akcija između CES-a i Terne. Akcionari CES-a trebalo bi na Skupštini 12. januara da razmatraju odluku o povećanju kapitala.

-Terna, kao strateški partner, trebalo bi da pomogne Crnogorskom elektroprenosnom sistemu da što prije usvoji evropske standarde poslovanja i postane kompanija koja ima ambiciju da u narednih pet godina investira između 150 i 200 miliona eura u razvojne projekte - rekli su agenciji Mina biznis u ovoj kompaniji.

Investicioni projekti

CES, kako su dodali, dobija blizu 35 miliona eura neophodnih za ostvarenje tog investicionog plana, jer se Terna obavezala da će u tom iznosu dokapitalizovati crnogorsku kompaniju. Oni su naveli da se rezultati poslovanja za prošlu godinu još sumiraju, ali da i pored toga očekuju da će biti pozitivni.

- Takvo očekivanje temeljimo na rezultatima periodičnog šestomjesečnog i devetomjesečnog poslovanja - objasnili su iz kompanije.

Iz Crnogorskog elektroprenosnog sistema su saopštili da su u ovoj godini planirane aktivnosti na realizaciji nekoliko investicionih projekata, čime će se, kako su naveli, znatno unaprijediti kvalitet napajanja električnom energijom u različitim regijama Crne Gore i doprinijeti modernizaciji prenosnog sistema.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik