Za tri projekta javnih radova 23 miliona dinara

Bez autora
Jun 08 2011

U okviru tri projekta javnih radova za osobe sa invaliditetom, odobrenih na području beogradske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, posao će dobiti 148 nezaposlenih osoba. Projekti su: Digitalizacija podataka iz registra privrednih subjekata, Etno mreža i Servis personalnih asistenata kao podrška samostalnom životu osoba sa invaliditetom. Na realizaciji prva dva projekta biće angažovane osobe sa invaliditetom, dok će na trećem projektu biti angažovani personalni asistenti kao pomoć osobama sa invaliditetom. Za ove projekte je izdvojeno 23 miliona dinara. Javni radovi organizuju se u oblastima socijalnih, humanitarnih, kulturnih i drugih delatnosti, na održavanju i obnavljanju javne infrastrukture, i održavanju i zaštiti životne sredine i prirode, a NSZ je na nivou republike odobrila 112 takvih projekata za osobe sa invaliditetom.

Za tri projekta javnih radova 23 miliona dinaraU okviru tri projekta javnih radova za osobe sa invaliditetom, odobrenih na području beogradske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, posao će dobiti 148 nezaposlenih osoba.

Projekti su; Digitalizacija podataka iz registra privrednih subjekata, Etno mreža i Servis personalnih asistenata kao podrška samostalnom životu osoba sa invaliditetom. Na realizaciji prva dva projekta biće angažovane osobe sa invaliditetom, dok će na trećem projektu biti angažovani personalni asistenti kao pomoć osobama sa invaliditetom.

Za ove projekte je izdvojeno 23 miliona dinara.

Javni radovi organizuju se u oblastima socijalnih, humanitarnih, kulturnih i drugih delatnosti, na održavanju i obnavljanju javne infrastrukture, i održavanju i zaštiti životne sredine i prirode, a NSZ je na nivou republike odobrila 112 takvih projekata za osobe sa invaliditetom.

Iz budžeta Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja u ovoj godini je za te projekte izdvojeno 253 miliona dinara, a više od 40 posto javnih radova, sprovešće se u nerazvijenim opštinama Majdanpek, Srbobran, Osečina, Mionica, Ljig, Vladičin Han.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik