Za vodovode Banjica i Crno vrelo 2.000.000 KM

Bez autora
Apr 05 2012

Odbornici Skupštine grada prihvatili su prijedlog odluke o kreditnom zaduženju od dva miliona maraka kako bi se izgradio vodovodni sistem Banjica i Crno vrelo i prvi elaborat za obnovu tvrđave Kastel. Na Skupštini grada koja je održana danas odbornici su bili jednoglasni da je snabdijevanje vodom u gradu prioritet. Za Crno vrelo biće izdvojeno 1.500.000, za Banjicu 450.000 dok će se pedeset hiljada izdvojiti za izradu jednog elaborata za tvrđavu Kastel, da bi se moglo iskoristiti pet miliona bespovratnih sredstava iz pretpristupnih fondova. Skupština grada je tražila od gradske administracije da predloži spisak prioritetnih projekata za grad. Na bazi mnogih parametara predloženo je 22 projekta, što ne znači da će se svi finansirati odmah. Predloženo je sedam projekata za koje se misli da bi se trebali realizovati u ovoj godini. To je kružni tok kod Gradskog mosta, isplata sredstava za Tehnološki biznis park, ambulanta i objekat mjesne zajednice na Kočićevom vijencu, izgradnja puta za Priječane...

Za vodovode Banjica i Crno vrelo 2.000.000 KMOdbornici Skupštine grada prihvatili su prijedlog odluke o kreditnom zaduženju od dva miliona maraka kako bi se izgradio vodovodni sistem Banjica i Crno vrelo i prvi elaborat za obnovu tvrđave Kastel.

Na Skupštini grada koja je održana danas odbornici su bili jednoglasni da je snabdijevanje vodom u gradu prioritet.

- Za Crno vrelo biće izdvojeno 1.500.000, za Banjicu 450.000 dok ćemo pedeset hiljada izdvojiti za izradu jednog elaborata za tvrđavu Kastel, da bismo mogli iskoristiti pet miliona bespovratnih sredstava iz pretpristupnih fondova - rekao je gradonačelnik Dragoljub Davidović.

Prema njegovim riječima, Skupština grada je tražila od gradske administracije da predloži spisak prioritetnih projekata za grad.

- Na bazi mnogih parametara predložili smo 22 projekta, što ne znači da ćemo ih sve finansirati odmah. Predložili smo sedam projekata koje mislimo da bi trebalo da realizujemo u ovoj godini. To je kružni tok kod Gradskog mosta, isplata sredstava za Tehnološki biznis park, ambulanta i objekat mjesne zajednice na Kočićevom vijencu, izgradnja puta za Priječane... - istakao je Davidović.

Žučnu raspravu izazvala je tačka o izmjenama i dopunama Odluke o zaštiti i držanju životinja.

- Ova odluka se odnosi na obaveznu ugradnju čipova psima. Onaj ko želi sebi da priušti da ima psa, mora da poštuje pravila, a to je ugradnja čipa. Komunalni policajci imaju pravo da provjere da li je pas čipovan ili nije. Ugradnju čipa će, vjerovatno, raditi veterinarske stanice koje su ovlašćene za to. Na taj način pokušaćemo postaviti jedinstvenu evidenciju o životinjama u gradu - kazao je Davidović.

Dodao je da kada odluka stupi na snagu skinuće zabrane za šetanje pasa.

- Neki su ljudi protestovali zbog postavljana zabrane za šetanje pasa u parku "Mladen Stojanović" i u Gospodskoj ulici. To je bila privremena mjera da pokušamo ljude urazumiti da moraju poštovati pravila - objasnio je Davidović.

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine grada usvojeni su i prijedlozi naziva novoj ulici u Mjesnoj zajednici Saračica da bude Lipljanska ulica, novoj ulici u MZ Drakulić da se zove ulica Mihaila Petrovića- Alasa, kao i utvrđivanje naziva ogranka postojeće ulice Mlađe Ćusića, takođe u MZ Drakulić.

Regulacioni planovi

Odbornici Skupštine grada dali su zeleno svjetlo donošenju izmjene dijela Regulacionog plana "Nova Varoš" za prostor između ulica Krajiških brigada, Trive Amelice, Kralja Petra Drugog Karađorđevića, Pave Radana, Jovana Dučića i Ranka Šipke. Usvojen je i prijedlog odluke o izradi izmjene dijela regulacionog plana "Centar - Zapad".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik