Zapošljavanje lekara i medicinskih sestara u Beogradu

Bez autora
Mar 25 2012

Ministarstvo zdravlja saglasilo se sa gradom Beogradom da se oko 80 miliona dinara od prošlogodišnje dobiti Apotekarske ustanove “Beograd” usmeri na zapošljavanje 60 lekara i 100 medicinskih sestara u domovima zdravlja u Beogradu i četiri kliničko-bolničkavcentra. U rekonstruisanje objekata Doma zdravlja Rakovica sredstvima iz budžeta grada renovirano je potkrovlje površine 451 kvadratnog metra. Građevinski radovi su završeni, a u toku je opremanje objekta nameštajem i medicinskom opremom. U rekonstruisanom prostoru Doma zdravlja “Rakovica” izgrađen je medicinski deo sa 12 ordinacija, u kojima će biti smeštena Služba medicine rada, koja se privremeno nalazi u suterenu zgrade Doma zdravlja. Pored zdravstvene zaštite radnika, građanima će prvi put u ovom delu Rakovice biti na raspolaganju sve usluge Specijalističko-dijagnostičke službe (očni i ušni lekar, internista – EKG, ultrazvuk, psiholog, neuropsihijatar).

Zapošljavanje lekara i medicinskih sestara u BeograduMinistarstvo zdravlja saglasilo se sa gradom Beogradom da se oko 80 miliona dinara od prošlogodišnje dobiti Apotekarske ustanove “Beograd” usmeri na zapošljavanje 60 lekara i 100 medicinskih sestara u domovima zdravlja u Beogradu i četiri kliničko-bolničkavcentra, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Dragan Đilas prilikom obilaska rekonstruisanog objekata Doma zdravlja Rakovica u Ulici kraljice Jelene 22.

On je u prisustvu predsednika Skupštine grada Aleksandra Antića i ministra zdravlja Zorana Stankovića obišao ovaj deo dobjekta u kome je sredstvima iz budžeta grada renovirano potkrovlje površine 451 kvadratnog metra. Građevinski radovi su završeni, a u toku je opremanje objekta nameštajem i medicinskom opremom. 

U rekonstruisanom prostoru Doma zdravlja “Rakovica” izgrađen je medicinski deo sa 12 ordinacija, u kojima će biti smeštena Služba medicine rada, koja se privremeno nalazi u suterenu zgrade Doma zdravlja. Pored zdravstvene zaštite radnika, građanima će prvi put u ovom delu Rakovice biti na raspolaganju sve usluge Specijalističko-dijagnostičke službe (očni i ušni lekar, internista – EKG, ultrazvuk, psiholog, neuropsihijatar). U ovom prostoru nalazi se i “gluva soba”, soba za ispitivanje sluha i prostor sa osteodenzitometrom (aparat za merenje gustine kostiju).

U ovom delu biće otvoren i prijemni pult, što će omogućiti direktnu komunikaciju, a pacijenti će na ekranu moći da prate kada je red za njihov pregled. Na stubu će biti i monitor sa zdravstveno-promotivnim sadržajima vezanim za prevenciju bolesti, kako bi se stanovnici informisali i podstakli da vode više računa o svom zdravlju.

Preko 480 zaposlenih u Domu zdravlja “Rakovica” obezbeđuje zdravstvenu zaštitu u četiri velike zdravstvene stanice i nekoliko ambulanti. Adaptacija dodatnog prostora u Domu zdravlja unaprediće pružanje zdravstvenih usluga velikom broju građana Rakovice.

Beograd ima oko 600 lekara i nekoliko stotina medicinskih sestara koji čekaju posao, a cilj je da se tim ljudima koji su mnogo uložili u svoje obrazovanje pomogne da dođu do zaposlenja. Sredstva za zapošljavanje lekara i sestara na ovaj način će se odvajati i narednih godina i to će biti pomak u kvalitetu zdravstva u Beogradu.

U poslednje četiri godine izgrađeno je nekoliko novih domova zdravlja, u Kaluđerici, Mirijevu, Kamendinu. Upravo se gradi dom zdravlja u Surčinu, a Ministarstvo zdravlja je sa gradom potpisalo i poseban ugovor koji će omogućiti svima koji žive na Bežanijskoj kosi da dobiju zdravstvene usluge u Vojnom domu zdravlja, čija se rekonstrukcija upravo završava.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik