Završetak radova na KC Srbije do decembra

Bez autora
Aug 03 2021

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišli su danas završne radove na rekonstrukciji i izgradnji Kliničkog centra Srbije, koji bi trebalo da budu okončani do decembra.

Predsedniku su izvođači predstavili plan budućeg Kliničkog centra i raspored odeljenja, klinika i službi, a u izgradnji je i nova garaža, koja će imati 625 mesta.

U nove, završene prostore u fazi jedan useliće se službe koje se trenutno nalaze u Urgentnom centru, postojeća Poliklinika, kao i Služba urgentne medicine u Urgentnom centru sa pet operacionih sala, službom za angiografiju i dva kabineta za endoskopiju.

Takođe, tu će biti i poluintenzivna nega sa 594 kreveta, intenzivna nega sa 231 krevetom, ambulantna poliklinika i dnevna bolnica, 21 operaciona sala, kao i jedna hibridna sala.

Useliće se i kompletno Odeljenje za dijagnostiku i Odeljenje nuklearne medicine, kao i proširene laboratorije i doktorske ordinacije.

Građevinska dozvola za rekonstrukciju i izgradnju KC Srbije dobijena je 2016. godine za prvu i drugu fazu izgradnje.

Prva faza rekonstrukcije i izgradnje obuhvata 86.000 metara kvadratnih i vredna je 69 miliona evra, dok druga faza uključuje 46.500 kvadrata i njena vrednost iznosi približno 43 miliona evra.

Radove su obišli i direktor KCS Milika Ašanin, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik