"Železnice Srbije": O realizaciji ruskog kredita u utorak

Bez autora
Aug 19 2012

Predstavnici srpskih i ruskih železnica sastaće se u utorak 21. avgusta u Beogradu radi ubrzavanja realizacije projekata koji će biti finansirani ruskim kreditom od 800 miliona dolara. "Železnice Srbije2 su najavile da bi prvi radovi trebalo da počnu krajem godine na izgradnji drugog koloseka pruge Beograd-Pančevo, a početkom marta 2013. i radovi na rekonstrukciji deonice od Golubinaca do Rume na Koridoru 10. Cilj sastanka je, prema rečima direktora Direkcije za infrastrukture Železnica Srbije Milana Maksimovića, ubrzavanje zajedničkih aktivnosti na realizaciji projekata iz ruskog kredita. Glavi preduslov za potpisivanje prvog izvođačkog ugovora sa ruskom stranom je usaglašavanje cene za projekat izgradnje i elektrifikacije drugog koloseka železničke pruge Beograd-Pančevo, a neophodno je završiti i niz drugih poslova.

"Železnice Srbije": O realizaciji ruskog kredita u utorakPredstavnici srpskih i ruskih železnica sastaće se u utorak 21. avgusta u Beogradu radi ubrzavanja realizacije projekata koji će biti finansirani ruskim kreditom od 800 miliona dolara.

"Železnice Srbije2 su najavile da bi prvi radovi trebalo da počnu krajem godine na izgradnji drugog koloseka pruge Beograd-Pančevo, a početkom marta 2013. i radovi na rekonstrukciji deonice od Golubinaca do Rume na Koridoru 10. 

Cilj sastanka je, prema rečima direktora Direkcije za infrastrukture Železnica Srbije Milana Maksimovića, ubrzavanje zajedničkih aktivnosti na realizaciji projekata iz ruskog kredita.

Glavi preduslov za potpisivanje prvog izvođačkog ugovora sa ruskom stranom je usaglašavanje cene za projekat izgradnje i elektrifikacije drugog koloseka železničke pruge Beograd-Pančevo, a neophodno je završiti i niz drugih poslova.

Radi koordinacije svih aktivnosti na započinjanju realizacije projekata, ruska firma "Zarubežstrojtehnologija", koja će biti nosilac aktivnosti, registrovala je predstavništvo u Srbiji, a u toku je i usaglašavanje cena i pozicija iz ponude sa predstavnicima ruske strane, rekao je Maksimović.

Rusku delegaciju predvodiće potpredsednik Ruskih železnica Aleksandar Vladimirovič Saltanov.

Firma "Zarubežstrojtehnologija" je sredinom maja zaključila ugovor sa Saobraćajnim institutom CIP o izvođenju projektnih radova i inženjerskih istraživanja za dogovorene projekte.

Pojekti će se realizovati po fazama. U prvoj fazi predviđena je izgradnja i elektrifikacija drugog koloseka pruge Beograd-Pančevo, rekonstrukcija šest deonica na Koridoru 10 i nabavka dizelmotornih vozova od ruske kompanije "Metrovagonmaš".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik