ŽI: Projekat od pet miliona

Bez autora
Jan 15 2012

Za Željezničku Infrastrukturu iz IPA Fondova Evropske unije za 2012. godinu obezbijeđena su bespovratna sredstva u iznosu od pet miliona eura za remont pruge na dionici Mijatovo kolo – Mojkovac. Evropska unija je radove dodijelila italijanskoj kompaniji CLF koja je već obezbijedila isporuku prvih materijala i to: šina 500t i 4.800 pragova. U toku je nominacija isporučioca ostalih materijala (skretnica, kolosječnog pribora, elektroopreme i drugog). Remontom pruge Mijatovo Kolo – Mojkovac obuhvaćeno je 6,7 kilometara otvorene pruge, remont trećeg kolosjeka u stanici Mijatovo Kolo u dužini od 700 metara i izgradnja novog petog staničnog kolosjeka u Mojkovcu dužine 600 metara sa dvije nove skretnice. Radovi će se izvoditi tokom 2012. godine ali prilikom izvođenja radova neće biti poremećaja u saobraćaju vozova.

ŽI: Projekat od pet milionaZa Željezničku Infrastrukturu iz IPA Fondova Evropske unije za 2012. godinu obezbijeđena su bespovratna sredstva u iznosu od pet miliona eura za remont pruge na dionici Mijatovo kolo – Mojkovac.

Evropska unija je radove dodijelila italijanskoj kompaniji CLF koja je već obezbijedila isporuku prvih materijala i to : šina 500t i 4.800 pragova.

U toku je nominacija isporučioca ostalih materijala (skretnica, kolosječnog pribora, elektroopreme i drugog).

Remontom pruge Mijatovo Kolo – Mojkovac obuhvaćeno je 6,7 kilometara otvorene pruge, remont trećeg kolosjeka u stanici Mijatovo Kolo u dužini od 700 metara i izgradnja novog petog staničnog kolosjeka u Mojkovcu dužine 600 metara sa dvije nove skretnice.

Radovi će se izvoditi tokom 2012. godine ali prilikom izvođenja radova neće biti poremećaja u saobraćaju vozova.

Benifiti za državu Crnu Goru kroz ovaj projekat mogu se očekivati u iznosu od oko jedan milion eura a odnosiće se na nabavke materijala iz Crne Gore, potrošnju goriva, nabavku zaštitne opreme, plaćanje carina, smještaja radnika, boravišnih dozvola, taksa kao i angažovanje građevinskih firmi iz Crne Gore za betonske radove, isporuku kamena, tucanog zastora i drugo.

"Željeznička Infrastruktura Crne Gore tokom 2012. godine u svom Planu rada prioritet daje ovom gradilištu. Uporedo sa ovim radovima finansiraćemo izradu projektne dokumentacije za sanaciju 12 kosina od Kosa do Podgorice u vrijednosti od 0,4 miliona eura. Izradom projektne dokumentacije očekujemo nova bespovratna sredstva iz IPA IV komponente u vrijednosti od 8,5 miliona eura za period od 2013. do 2015. godine", izjavio je predsjednik Odbora direktora Željezničke infrastrukture Crne Gore Zarija Franović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik