23,3 miliona dolara pomoći za BiH

Bez autora
Apr 09 2014

Sjedinjene Američke Države planiraju naredne godine BiH pomoći sa 23,3 miliona dolara. Kako je u prijedlogu budžeta SAD navedeno, BiH bi dobila novac za ubrzanje reformi i oživljavanje puta prema euroatlantskim integracijama.Američka pomoć pružit će podršku i razvoju državnih institucija BiH, jačanju vladavine zakona, učvrstit će finansijsku i regulatornu klimu, kako bi se i na taj način poboljšao priliv stranih investicija i konkurentnost malih i srednjih preduzeća u ciljanim sektorima, navodi se u prijedlogu budžeta.

23,3 miliona dolara pomoći za BiHSjedinjene Američke Države planiraju naredne godine BiH pomoći sa 23,3 miliona dolara. Kako je u prijedlogu budžeta SAD navedeno, BiH bi dobila novac za ubrzanje reformi i oživljavanje puta prema euroatlantskim integracijama.

- Američka pomoć pružit će podršku i razvoju državnih institucija BiH, jačanju vladavine zakona, učvrstit će finansijsku i regulatornu klimu, kako bi se i na taj način poboljšao priliv stranih investicija i konkurentnost malih i srednjih preduzeća u ciljanim sektorima - navodi se u prijedlogu budžeta.

U istom dokumentu, za BiH je predviđena i pomoć agencijama za provođenje zakona (3,8 miliona dolara), za obuku međunarodnog vojnog osoblja milion dolara, za finansiranje učešća u stranim vojnim operacijama četiri miliona dolara...

Budžet je jučer pred Odborom za vanjsku politiku Senata SAD branio šef američke diplomatije Džon Keri (John Kerry).

Još se ne zna kada će se ovaj dokument naći pred svim senatorima i kongresmenima SAD.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik