Beograd subvencijama unapređuje kvalitet usluga etno-restorana

Bez autora
Jul 11 2013

Gradski sekretar za privredu Aleksandar Milošević i zamenica sekretara Stanija Višekruna predstavili su danas u restoranu “Staro ognjište” u Novom Beogradu program dodele subvencija za unapređenje kapaciteta i kvaliteta usluga u etno-restoranima na teritoriji Beograda.Sekretarijat za privredu je prošle godine sproveo konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za restorane koji su opremljeni u etno-stilu, to jest čiji enterijer i ponuda jela i pića odgovaraju etno-obeležjima. Prijavilo se više od 30, izabrano je šest restorana, a sredstva su dodeljena za pokriće dela ukupnih troškova za kupovinu osnovne opreme i krupnog inventara.

Beograd subvencijama unapređuje kvalitet usluga etno-restoranaGradski sekretar za privredu Aleksandar Milošević i zamenica sekretara Stanija Višekruna predstavili su danas u restoranu “Staro ognjište” u Novom Beogradu program dodele subvencija za unapređenje kapaciteta i kvaliteta usluga u etno-restoranima na teritoriji Beograda.

Sekretarijat za privredu je prošle godine sproveo konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za restorane koji su opremljeni u etno-stilu, to jest čiji enterijer i ponuda jela i pića odgovaraju etno-obeležjima. Prijavilo se više od 30, izabrano je šest restorana, a sredstva su dodeljena za pokriće dela ukupnih troškova za kupovinu osnovne opreme i krupnog inventara.

Subvencije su davane da bi se unapredila postojeća ponuda u oblasti ruralnog turizma i podstakao rad ugostiteljskih objekata koji imaju tradicionalni meni i uslugu.

Broj poseta i noćenja stranih turista u Beogradu svake godine se uvećava za šest do sedam posto. Pored razgledanja kulturno-istorijskih spomenika, oni žele da osete i gostoprimstvo Beograda, a najbolje mesto za to su ovakvi restorani, rekao je Milošević.

Prema njegovim rečima, Sekretarijat za privredu je u poslednje četiri godine finansirao 33 različita projekta u oblasti ugostiteljstva i turizma.

Pored direktnih sredstava, zajedno sa Turističkom organizacijom Beograda omogućeno je ugostiteljima i turističkim radnicima da na domaćim i inostranim sajmovima predstave svoju ponudu. Budući da se u poslednje vreme otvara sve više etno-restorana i etno-sela, grad će i ubuduće podržavati razvoj ovakvog vida ugostiteljstva, istakao je Milošević.

Restoran “Staro ognjište” subvenciju je iskoristio za nabavku rashladnih vitrina u etno-stilu, dok su drugi restorani nabavljali tradicionalne drvene stolove i stolice, baštenske sadržaje i kuhinjske sisteme kojima su podigli standarde pripremanja tradicionalne srpske hrane.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik