Bez smanjenja penzija i socijalnih davanja

Bez autora
May 30 2013

Ministar finansija i privrede u Vladi Republike Srbije Mlađan Dinkić potvrdio je danas da neće biti smanjenja socijalnih davanja i penzija, i najavio da će Vlada narednih dana postići konsenzus o mogućem zamrzavanju plata. Resorno ministarstvo će narednih dana izaći sa konkretnim merama.Penzije neće biti smanjivane, to je sigurno, ali će stepen i dinamika njihovog povećanja zavisiti od ukupnog stanja u društvu. Takođe, biće racionalizacije u javnom sektoru, kao i ograničavanja broja zaposlenih, za šta se uprvo razrađuju mere.

Bez smanjenja penzija i socijalnih davanjaMinistar finansija i privrede u Vladi Republike Srbije Mlađan Dinkić potvrdio je danas da neće biti smanjenja socijalnih davanja i penzija, i najavio da će Vlada narednih dana postići konsenzus o mogućem zamrzavanju plata.

Dinkić je u Skupštini Srbije, koja na posebnoj sednici raspravlja o ekonomskoj situaciji u zemlji, rekao da će resorno ministarstvo narednih dana izaći sa konkretnim merama.

Penzije neće biti smanjivane, to je sigurno, ali će stepen i dinamika njihovog povećanja zavisiti od ukupnog stanja u društvu, ukazao je ministar.

Takođe, on je potvrdio da će biti racionalizacije u javnom sektoru, kao i ograničavanja broja zaposlenih, za šta se uprvo razrađuju mere.

Dinkić je naveo da će u junu biti napravljen registar svih zaposlenih u javnom sektoru, i naglasio da se ukupan broj zaposlenih u tom sektoru o kojem bude postignut dogovor neće smeti prekoračiti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik