Brže i efikasnije rešavanje problema građana Zrenjanina

Bez autora
Jun 09 2013

Pokrajinski sekretar Branislav Bugarski otvorio je u petak u Zrenjaninu završnu konferenciju u okviru projekta Sistem “48 sati”, koji je Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu finansijski podržao.Projekat “Modernizacija gradske uprave uvođenjem elektronske obrade zahteva građana za rešavanje komunalnih problema u roku od 48 časova” dobio je sredstva na konkursu, koji Sekretarijat raspisao prošle godine.

Brže i efikasnije rešavanje problema građana ZrenjaninaPokrajinski sekretar Branislav Bugarski otvorio je u petak u Zrenjaninu završnu konferenciju u okviru projekta Sistem “48 sati”, koji je Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu finansijski podržao.

Projekat “Modernizacija gradske uprave uvođenjem elektronske obrade zahteva građana za rešavanje komunalnih problema u roku od 48 časova” dobio je sredstva na konkursu, koji Sekretarijat raspisao prošle godine.

Pokrajinski sekretarijat za lokalnu samoupravu i međuopštinsku saradnju i Vlada Vojvodine veruju da bolji život građana može da se postigne podizanjem i jačanjem kapaciteta lokalne samouprave, kao i da gradovi i opštine moraju da se okrenu svojim građanima i postanu njihov uslužni servis. Upravo iz tog razloga neophodno je da sve lokalne samouprave realizuju tri ključne komponente do 1. januara 2015, a to su strategija razvoja 2014-2020, formiranje kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i uvođenje sistema “48 sati”.

Sistem “48 sati” je izuzetno bitan za građane, kako bi lakše i brže mogli da prijave bilo koji komunalni problem i reše ga u razumnom roku, rekao je pokrajinski sekretar i dodao da ovaj Sistem treba da se uvede u još sedam opština u Vojvodini.

Gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak se zahvalio Pokrajinskom sekretarijatu za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, koji je ovaj projekat finansijski podržao, istakavši da je time upotpunjen kvalitet usluga koje grad Zrenjanin pruža svojim građanima i poslovnim partnerima.

Na konferenciji je održana i prezentacija rada Sistema, a Dragan Radaković iz Regionalnog centra za društveno-ekonomski razvoj Banat, koji je učesnik projekta, izjavio je da je u procesu i izrada aplikacije za mobilni telefon, kako bi se znatno olakšala upotreba Sistema i izašlo u susret svim korisnicima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik