Do kraja godine izmene dva zakona iz oblasti rada

Bez autora
Jun 16 2013

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovan Krkobabić upoznao je predsednika Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisava Orbovića i njegove saradnike sa ekonomskim merama koje će Vlada preduzeti u cilju prevazilaženja delikatne ekonomske situacije u zemlji.Najveći deo razgovora bio je posvećen očekivanim izmenama zakonskih propisa u oblasti rada – Zakona o radu i Zakonu o štrajku. U razgovoru je konstatovano da se do tih rešenja mora stići strpljivim i upornim radom, uz obostranu saglasnost predstavnika radnika i poslodavaca.

Do kraja godine izmene dva zakona iz oblasti radaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovan Krkobabić upoznao je predsednika Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisava Orbovića i njegove saradnike sa ekonomskim merama koje će Vlada preduzeti u cilju prevazilaženja delikatne ekonomske situacije u zemlji.

Najveći deo razgovora bio je posvećen očekivanim izmenama zakonskih propisa u oblasti rada – Zakona o radu i Zakonu o štrajku.

U razgovoru je konstatovano da se do tih rešenja mora stići strpljivim i upornim radom, uz obostranu saglasnost predstavnika radnika i poslodavaca.

Krkobabić je istakao spremnost Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike da u punom kapacitetu pomogne taj dijalog, kao i da se postignu adekvatna rešenja.

Takođe, izraženo je očekivanje da će tokom jeseni biti usvojen Zakon o štrajku, a do kraja godine i izmene Zakona o radu, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra rada, zapošljavanja i socijalne politike.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik