Do kraja godine završetak prve deonice Koridora 11

Bez autora
Jul 25 2013

Ministar saobraćaja u Vladi Republike Srbije Milutin Mrkonjić potvrdio je danas da će prva deonica Koridora 11, od Uba do Lajkovca, biti potpuno završena do kraja godine, i ocenio da se radovi na tom koridoru odvijaju veoma uspešno.Radovi na deonici od Ljiga do Preljine, koje izvodi azerbejdžanska firma “Azvirt”, izvode se s velikom dinamikom, a kineska kompanija će uskoro početi da gradi dve deonice, od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga.

Do kraja godine završetak prve deonice Koridora 11Ministar saobraćaja u Vladi Republike Srbije Milutin Mrkonjić potvrdio je danas da će prva deonica Koridora 11, od Uba do Lajkovca, biti potpuno završena do kraja godine, i ocenio da se radovi na tom koridoru odvijaju veoma uspešno.

Mrkonjić je prilikom obilaska radova na toj deonici kod mesta Ruklade, na ukrštanju autoputa sa lokalnim putem Ub – Lajkovac, naveo da se radovi na deonici od Ljiga do Preljine, koje izvodi azerbejdžanska firma “Azvirt”, izvode s velikom dinamikom, kao i da će kineska kompanija uskoro početi da gradi dve deonice, od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga.

Takođe, on je istakao i da će Koridor 10 biti završen do kraja sledeće godine.

Prema njegovim rečima, u prethodne četiri i po godine na Koridoru 10 izgrađeno je 220 kilometara, a do kraja iduće godine biće izgrađeno još 110, tako da će za tih šest godina biti kompletirano 330 kilometara tog koridora.

Ministar je napomenuo da će za Vladu Srbije, kao prioriteti u oblasti saobraćaja i infrastrukture, ostati izgradnja koridora 10 i 11, planirana gradnja regionalnog autoputa Pojate – Preljina, realizacija projekata u železničkom i vodnom saobraćaju, kao i rešavanje pitanja JAT-a.

JAT će, kako je naveo, brzo dobiti strateškog partnera, a ta kompanija će od danas imati još jedan avion na raspolaganju i biti u mogućnosti da ove sezone organizuje avio-saobraćaj sa ukupno 15 letelica.

Mrkonjić je istakao da na deonici od Uba do Lajkovca, koja je deo budućeg autoputa od Beograda do granice sa Crnom Gorom, radove izvode domaće firme “Putevi Užice” i “Planum”, i naveo da se radovi u vrednosti od 8,6 milijardi dinara finansiraju iz budžeta.

On je saopštio da je na deonici puta Ub – Lajkovac, čija je dužina 12,5 kilometara, do sada asfaltirano 4,6 kilometara, a preostalo je spremno za asfaltiranje, dok se privodi kraju i gradnja mostova.

Šef projekta zadužen za gradnju Koridora 11 u preduzeću “Koridori Srbije” Ivan Pavlović naglasio je da će na trasi od Uba do Lajkovca u narednih mesec dana početi asfaltiranje nezavršenih delova tog puta, kao i da su mostovi već završeni približno 80 posto.

Predsednik opštine Ub Darko Glišić istakao je da će autoput prema Crnoj Gori, koji prolazi kroz tu opštinu, oživeti taj deo Srbije i da će od tog putnog pravca podjednaku korist imati i građani i privreda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik