Dobavljače iz BiH traže 52 kompanije iz Njemačke

Bez autora
Mar 24 2019

Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama zapadnog Balkana biće održana 6. juna u Dortmundu. Cilj projekta je da se u okviru jednodnevnog događaja odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine i zemalja zapadnog Balkana sastanu s njemačkim firmama koje traže dobavljače robe i usluga iz traženih djelatnosti poslovanja.Zainteresovane njemačke kompanije dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i elektro i elektronskog sektora. Jedna od kompanija koje će učestvovati u razgovorima je i “Siemens”, jedna od najpoznatijih njemačkih i svjetskih kompanija koja djeluje u raznim oblastima.

Dobavljače iz BiH traže 52 kompanije iz NjemačkeNjemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama zapadnog Balkana biće održana 6. juna u Dortmundu.

Cilj projekta je da se u okviru jednodnevnog događaja odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine i zemalja zapadnog Balkana sastanu s njemačkim firmama koje traže dobavljače robe i usluga iz traženih djelatnosti poslovanja.

Zainteresovane njemačke kompanije dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i elektro i elektronskog sektora.

Jedna od kompanija koje će učestvovati u razgovorima je i “Siemens”, jedna od najpoznatijih njemačkih i svjetskih kompanija koja djeluje u raznim oblastima. U ovom konkretnom slučaju, zainteresovani su za snabdjevača čeličnim zavarenim dijelovima (okviri, spremnici itd.).

“Siemens” je jedna od 52 njemačke kompanije koje kroz ovu inicijativu traže partnere u BiH i na zapadnom Balkanu.

Zanimljiva je kompanija “Outotec”, koja se bavi tehnologijama za održivo korištenje prirodnih resursa. Kompanija zapošljava 4.000 stručnjaka širom svijeta i ima godišnje prihode od 1,1 milijardu evra.

Među potencijalnim partnerima koji se nude bh. kompanijama je i firma “Wiloo”, koja je globalni igrač u oblasti proizvodnje pumpi za vodu, a čiji su godišnji prihodi 1,4 milijarde evra. Ova kompanije je zainteresovana za snabdjevača plastičnim dijelovima.

Sa njemačke strane stola sjediće i predstavnici kompanije “Minimax GmbH & Co. KG”, koja takođe ima prihode od 1,4 milijarde evra. Ova firma se bavi zaštitom industrijskih postrojenja od požara. Među njemačkim kompanijama biće i jedan od vodećih svjetskih proizvođača filtera “Mann+Hummel”, čiji su godišnji prihodi oko četiri milijarde evra.

Jedna od njemačkih kompanija koje će učestvovati na razgovorima je i “Hundac”, koja zapošljava 10.000 ljudi, a ima prihode od 1,5 milijardi evra. Ova kompanija se bavi proizvodnjom hidrauličnih sistema.

Firma “Hettic Group” takođe ima godišnje prihode oko milijardu evra. Bavi se proizvodnjom opreme za namještaj (šarafa, šarki itd.), a traži snabdjevača metalnim i plastičnim dijelovima.

Oko milijardu evra prihoda godišnje ostvaruje i kompanija BPW, koja se bavi proizvodnjom dijelova za osovine i prikolice. Partnere traži i kompanija “Agilent Technologies”, koja upošljava 14.000 radnika i ima godišnje prihode od četiri milijarde evra. Kompanija se bavi proizvodnjom laboratorijske opreme.

Tu su u brojne druge kompanije čiji godišnji prihodi iznose po nekoliko stotina miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik