Dozvola za rekonstrukciju pruge do Pančeva

Bez autora
Oct 03 2013

Železnica Srbije saopštila je danas da je Ministarstva građevinarstva i urbanizma Srbije toj kompaniji odobrilo građevinsku dozvolu za rekonstrukciju i modernizaciju pruge od Beograda do Pančeva.Rekonstrukcija i modernizacija pruge Pančevački most - Pančevo Glavna stanica se finansira iz ruskog državnog kredita, a uz punu pomoć i podršku Ministarstva građevinarstva obezbeđeno je i finansijsko učešće države Srbije u ovom poslu, u vrednosti od 15 odsto od iznosa kreditnih sredstava.

Dozvola za rekonstrukciju pruge do PančevaŽeleznica Srbije saopštila je danas da je Ministarstva građevinarstva i urbanizma Srbije toj kompaniji odobrilo građevinsku dozvolu za rekonstrukciju i modernizaciju pruge od Beograda do Pančeva.

Kako se navodi, rekonstrukcija i modernizacija pruge Pančevački most - Pančevo Glavna stanica se finansira iz ruskog državnog kredita, a uz punu pomoć i podršku Ministarstva građevinarstva obezbeđeno je i finansijsko učešće države Srbije u ovom poslu, u vrednosti od 15 odsto od iznosa kreditnih sredstava.

Na taj način su se, kako se ističe, stekli uslovi za skori početak radova za modernizaciji pruge Pančevački most - Pančevo Glavna.

Taj projekat se finansira iz ruskog državnog kredita ukupne vrednosti od 800 miliona dolara, iz kojeg će za modernizaciju pruge Pančevački most - Pančevo Glavna biti izdvojeno oko 60 miliona evra.

Modernizacijom pruge Pančevački most - Pančevo Glavna, na železničkoj magistrali Beograd Centar - Pančevo Glavna - Vršac - državna granica sa Rumunijom, obuhvaćena je izgradnja i elektrifikacija drugog železničkog koloseka na toj deonici u dužini od 15 kilometara.

Aneksom broj 1 ugovora za modernizaciju srpskih železnica iz ruskog državnog kredita, koji su 14. juna ove godine potpisali Železnice Srbije i ruski RZZD Internešnel, predviđen je rok za završetak radova od 824 dana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik