DRI: Utvrđeno 97,585 milijardi dinara pogrešno iskazanih rashoda i izdataka

Bez autora
Apr 06 2021

U revizijama rađenim tokom 2020. godine, Državna revizorska institucija utvrdila je 97,585 milijardi dinara pogrešno iskazanih rashoda i izdataka, rekao je vrhovni revizor Danimir Vulinović na sednici odbora Skupštine Srbije za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Vulinović je, podnoseći izveštaj o radu Sektora 1 Državne revizorske institucije (DRI), rekao da je tokom prošle godine utvrđeno da je, u okviru pomenute greške od 97,585 mlrd dinara, utvrđeno da je ukupno 60,118 milijardi dinara pogrešno knjiženo kao višak rashoda.

Naveo je i da je utvrđeno da je u konsolidovanom izveštaju budžeta Srbije za 2019. godinu rezultat poslovanja pogrešno iskazan u vrednosti od 34,6 milijardi dinara.

„Na strani prihoda i primanja, utvrđena je greška vrednosti 7,113 milijardi dinara“, dodao je Vulinović, koji je vrhovni revizor za Sektor 1, odnosno za reviziju budžeta Srbije, ministarstava finansija, pravde i unutrašnjih poslova, kao i sektore bezbedosti i pravosuđa.

Sektor 1 DRI je tokom prošle godine uradio 70 izveštaja o reviziji.

Kada je reč o izveštaju o radu Sektora 3 DRI, koji je zadužen za oblast rada kao i zdravstvene i socijalne zaštite, vrhovni revizor Snežana Trnjaković izvestila je poslanike da je tokom 2020. utvrđeno 8,12 milijardi dinara pogrešno iskazanih rashoda i izdataka, dok je kod prihoda i primanja kontrolisanih institucija ta greška iznosila 6,17 milijardi dinara.

Sednica skupštinskog odbora danas se održava u Sremskoj Mitrovici, a poslanici će kasnije tokom dana odlučivati i o tome da li će i kada biti organizovano javno slušanje o predlogu Zakona o elektronskom fakturisanju.


Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik